Μόλις 8 μήνες μετά την κυκλοφορία του iPad 3ης γενιάς η αλλιώς "New iPad", η Apple το αντικαθιστά πλήρως με το iPad 4ης γενιάς το οποίο φέρνει λίγες αλλά σημαντικές αλλαγές.

Η πρώτη και αναμενόμενη είναι η παρουσία του Lighting Connector ο οποίος πλέον ενσωματώνεται στις συσκευές της Apple και αντικαθιστά το παλιό 30pin. Ο νέος Lighting Connector έχει πολύ μικρότερο μέγεθος ενώ αν έχετε οποιοδήποτε περιεφερειακό/αξεσουάρ το οποίο χρησιμοποιούσε την παλιά θύρα, θα πρέπει να ετοιμάζεστε για αγορά αντάπτορα.

 

http://www.youtube.com/watch?v=INRlkHSaO7k

 

Εσωτερικά βλέπουμε την σημαντικότερη αλλαγή, την παρουσία του soc A6x το οποίο είναι σχεδιασμένο από την Apple και κατά την εταιρεία "πιάνει" διπλάσιες επιδόσεις από τον προκάτοχο του ο οποίος υπενθυμίζουμε κυκλοφόρησε μόλις πριν 8 μήνες. Ακόμα οι επιδόσεις στα γραφικά είναι αρκετά καλύτερες και με βάση γρήγορες δοκιμές που κάναμε είδαμε πιο γρήγορη φόρτωση στο iPad 4ης γενιάς χωρίς όμως να υπάρχει σημαντική διαφορά. Mε μια άλλη δοκιμή συγκρίναμε τις επιδόσεις των 2 τελευταίων iPad στο φόρτωμα ιστοσελίδας μέσω του Safari browser όπου εκεί είδαμε λίγο μεγαλύτερες χρονικές διαφορές πάντα υπέρ του iPad 4ης γενιάς.

 

p1100545w.jpg

 

 

 

Αν δεν έχει γίνει κατανοητό, το iPad 4ης γενιάς θα αντικαταστήσει πλήρως το προηγούμενο μοντέλο ενώ στην προσπάθεια μας να το επιβεβαιώσουμε μιλώντας με εργαζόμενο του Apple Store, εκτυλίχθηκε μια αστεία κατάσταση στην οποία η ονομασία "Νέο iPad" παραερμηνευόταν με το iPad 4ης γενιάς. Με μια επίσκεψη στο δικτυακό τόπο της Apple βλέπουμε ότι η εταιρεία έχει ξαναλλάξει την ονομασία του iPad το οποίο αναφέρεται πλέον ως "iPad με Retina Οθόνη" στα πρότυπα των MacBook Pro, μια αλλαγή που ελπίζουμε να είναι και η τελευταία.

 

Η τιμή του τελευταίου iPad παραμένει η ίδια για όλα τα μοντέλα και ξεκινάει από τα $499. Στη χώρα μας το προηγούμενο μοντέλο διατίθεται με τιμή €509 για το μοντέλο των 16gb, €619 για τα 32gb και €719 για τα 64gb ενώ όποιος θέλει δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυα κινητής τηλεωφωνίας, θα πρέπει να υπολογίσει ένα επιπλέον κόστος €120 ανάλογα το μοντέλο.

 

 

p1100537ry.jpg