Όπως αναμενόταν, η Apple ανακοίνωσε το νέο iPhone 7, το ένα από τα δύο νέα μοντέλα τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τις 16 Σεπτεμβρίου στις πρώτες χώρες.

Οι περισσότερες πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει τους προηγούμενους μήνες επιβεβαιώθηκαν, όπως η απουσία θύρας ακουστικών για πρώτη φορά στη σειρά, αλλά και τη διατήρηση της ίδιας εμφάνισης για 3η συνεχή χρονιά με τη διαφορά ότι οι πλαστικές λωρίδες στο πίσω μέρος έχουν μετακινηθεί στο άνω και κάτω μέρος της συσκευής. Στο βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Apple έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο νέο τρόπο κατασκευής του iPhone 7, και στο νέο φινίρισμα με την ονομασία Jet Black που «δένει αρμονικά» το γυαλί της εμπρόσθιας όψης με το αλουμίνιο που βρίσκεται στο πίσω μέρος.

 

Σε ότι αφορά τα ακουστικά, πλέον η Apple θα υποστηρίζει την ίδια Lightning θύρα που χρησιμοποιείτε για τη φόρτιση ή τη σύνδεση άλλων περιφερειακών, ενώ στη συσκευασία περιλαμβάνεται μια νέα ανανεωμένη έκδοση των EarPods που ενσωματώνουν παρόμοιο βύσμα σύνδεσης. Μπορεί η θύρα των ακουστικών να αποτελεί παρελθόν από τα iPhone, όμως το smartphone της Apple αποκτά για πρώτη φορά στερεοφωνικά ηχεία.

 

 

Διατηρώντας τις ίδιες διαστάσεις με τον προκάτοχό του, το iPhone 7 έρχεται με οθόνη 4,7 ιντσών, HD ανάλυση ενώ το home πλήκτρο που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και περιλαμβάνει το αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος, αλλάζει συμπεριφορά και ενεργοποιείται πλέον με την αφή και όχι με το πάτημα. Στο εσωτερικό υπάρχει το νέο A10 Fusion chipset της εταιρείας με τετραπύρηνο επεξεργαστή, χωρίς η εταιρεία να γνωστοποιεί το πόση μνήμη περιλαμβάνει (πιθανόν 2GB). Οι δύο επεξεργαστές δουλεύουν συνεχώς ενώ οι υπόλοιποι δύο ενεργοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε παιχνιδιού ή της εφαρμογής που τρέχει. Οι επιδόσεις κατά την Apple σε σχέση με το A9 είναι βελτιωμένες κατά 40% και κατά 50% στη GPU.

 

Μετά από αρκετό καιρό και πολλά παράπονα, η εταιρεία καταργεί την έκδοση των 16GB, με την αρχική έκδοση του iPhone πλέον να διατίθεται με 32GB και να φτάνει ακόμα και τα 256GB. Σε ότι αφορά τη μπαταρία, η Apple υπόσχεται την καλύτερη αυτονομία από κάθε άλλο iPhone έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν.

 

iphone%207.jpg

 

Η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος, έρχεται με ανάλυση 12MP και δε διαθέτει το διπλό σύστημα αισθητήρων που υπάρχει στο Plus μοντέλο. Σύμφωνα με την Apple, το iPhone 7 φέρνει την επανάσταση στη λήψη φωτογραφιών με smartphone, διαθέτοντας 6 οπτικά στοιχεία στο σύστημα φακών, οπτικό σταθεροποιητή και διάφραγμα f1.8 για πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού από το IPhone 6s. ToTrueToneFlash παράγει 50% περισσότερο φως με το τετραπλό LED που πλέον διαθέτει. Αναβαθμισμένη είναι και η εμπρόσθια κάμερα Facetime HD που ανεβαίνει στα 7MP.

 

Το iPhone 7 όπως και το iPhone 7 Plus θα κυκλοφορήσουν στις πρώτες χώρες στις 16 Σεπτεμβρίου ενώ στην Ελλάδα η συσκευή θα κάνει την εμφάνιση της μέσα στο μήνα και συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου. Η τιμή σύμφωνα με την εταιρεία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη γενιά, κάτι που αν επιβεβαιωθεί φέρνει το αρχικό μοντέλο των 32GB του iPhone 7 να κοστίζει στη χώρα μας €795, το μοντέλο των 128GB με τιμή €909 και το ανώτερο μοντέλο των 256GB στα €1009.