Ο Hideo Kojima, ο δημιουργός της επιτυχημένης σειράς Metal Gear, αποχώρησε από την Konami έπειτα από 29 χρόνια συνεργασίας.

Η αποχώρησή του επιβεβαιώνεται από την ιστοσελίδα newyorker.com, η οποία σημειώνει πως η τελευταία ημέρα του Kojima στην Konami ήταν η 9η Οκτωβρίου. Η παραίτησή του σαφώς συνεπάγεται ότι πλέον δεν είναι μέλος της Konami Productions, την οποία είχε ξεκινήσει ο ίδιος το 2005 και αποτελεί ιδιοκτησία της Konami.

 

Για αρκετό καιρό κυκλοφορούσαν φήμες ότι ο Kojima θα αποχωρούσε από την Konami μετά την κυκλοφορία του Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Επιπλέον, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Konami είχε ακυρώσει το Silent Hills, ένα πολυαναμενόμενο project στο οποίο εργάζονταν ο Kojima και ο σκηνοθέτης Guillermo del Toro. Ακόμη, τον Ιούλιο, το όνομα του Hideo Kojima είχε αφαιρεθεί από τη συσκευασία του Metal Gear Solid V, μια κίνηση η οποία προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις από τους φίλους της σειράς.

 

Δεν είναι γνωστό ακόμη το πως θα κινηθεί από εδώ και πέρα ο Kojima. Όσον αφορά την Konami, υπόσχεται ότι θα δώσει έμφαση στα mobile παιχνίδια και όχι σε ακριβά AAA projects, αν και θα συνεχίσει μεγάλες σειρές όπως το Metal Gear, το Silent Hill και το Castlevania παρά την αποχώρηση του Kojima.

 

Link.png Site: Engadget