Καιρό είχαμε να δούμε μια νέα έκδοση του Android, με τη Google να δίνει τέλος στην αναμονή παρουσιάζοντας σε ειδική παρουσίαση την έκδοση 4.3 Jelly Bean.

Όπως ίσως έχετε μαντέψει από τον αριθμό, η νέα έκδοση του Android δε φέρνει σημαντικές αλλαγές, κάτι που αναμένεται να γίνει με την έκδοση 5.0 Key Lime Pie ίσως και μέσα στο χρόνο. Πάντως η Google δε παρέλειψε να αναφέρει ότι ήδη 70 εκατομμύρια android tablets έχουν ενεργοποιηθεί, ενώ το 1 από τα 2 tablets που πωλούνται, τρέχει μια έκδοση του Android.

 

Από τα κύρια χαρακτηριστικά του Android 4.3 Jelly Bean ξεχωρίζουν:

 

- Πολλαπλά προφίλ χρηστών: Από τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν οι χρήστες tablet, το Android πλέον δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών προφίλ για κάθε tablet, με αντίστοιχους περιορισμούς που θα μπορείτε να ρυθμίσετε ανάλογα με το προφίλ. Για παράδειγμα θα μπορείτε να δίνετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές και υπηρεσίες για κάποιο άλλο άτομο που χρησιμοποιεί τη συσκευή σας καθώς και να αποκλείσετε την αγορά εφαρμογών ή παιχνιδιών.

 

 

- OpenGL|es 3.0: Πολύ σημαντική προσθήκη για τους κατασκευαστές παιχνιδιών, η υποστήριξη OpenGL|ES 3.0 υπόσχεται πολύ καλύτερα παιχνίδια με rendering σε πραγματικό χρόνο και σε ανάλυση 1080p.

Υποστήριξη Bluetooth Smart η οποία προορίζεται για σημαντικά μειωμένη ανάγκη μπαταρίας με μια νέα σειρά bluetooth αξεσουάρ, χαρίζοντας σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία στη συσκευή σας.

 

Dial Pad autocomplete: Χρήσιμο χαρακτηριστικό που έλειπε, η αυτόματη εμφάνιση επαφών που συμβαδίζουν με τον αριθμό που έχετε ξεκινήσει να πληκτρολογείται στην εφαρμογή τηλεφωνικών κλήσεων.

 

smart-dialer-animated_v2.gif

 

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ξεχωρίζουμε την υποστήριξη Bluetooth AVRCP 1.3 για εμφάνιση των τίτλων των τραγουδιών σε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου, ανανεωμένο περιβάλλον στην εφαρμογή λήψης φωτογραφιών και βίντεο καθώς και βελτιωμένος αλγόριθμος για καλύτερη αναγνώριση του κειμένου που εισάγουμε.

 

Το Android 4.3 Jelly Bean είναι από σήμερα διαθέσιμο για τα smartphones Nexus 4 και Galaxy Nexus καθώς και για τα tablets Nexus 7 και Nexus 10.

 

Link.png Site: http://officialandroid.blogspot.gr/2013/07/introducing-android-43-sweeter-jelly.html[/url]']Official Android Blog