Κάλλιο αργά παρά ποτέ, με τη Google να κάνει διαθέσιμη από σήμερα στη χώρα μας την υπηρεσία Play Music αλλά και την υπηρεσία Music All Access μετά από το ντεμπούτο των Google Play Books πέρσι τον Ιούνιο.

Για όσους δε γνωρίζουν, η υπηρεσία Play Music επιτρέπει την αγορά μουσικών κομματιών αλλά και ολόκληρων άλμπουν μέσα από μια συλλογή εκατομμυρίων τραγουδιών. Παράλληλα κάθε χρήστης μπορεί να ανεβάσει στην υπηρεσία έως και 20.000 τραγούδια που ανήκουν στην προσωπική του συλλογή, τα οποία θα μπορεί να αναπαράγει μέσω Internet μέσα από μια μεγάλη γκάμα συσκευών όπως Android smartphones και tablets, iPhone και φυσικά μέσω web.

 

Επιπλέον η Google κάνει διαθέσιμη στη χώρα μαζί με τη Νορβηγία, Σουηδία και Σλοβακία, την υπηρεσία Music All Access η οποία είναι η πρόταση της Google σε αντίστοιχες υπηρεσίες όπως αυτή του Spotify, του iTunes Radio, του Last.fm και του Pandora. Με συνδρομή €7.99 το μήνα, η Google επιτρέπει το streaming όλων των κομματιών που διαθέτει στη βάση της η οποία περιλαμβάνει θρυλικά άλμπουμ αλλά και τις πιο δημοφιλείς νέες κυκλοφορίες, δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας προσωπικής λίστας με τα αγαπημένα σας κομμάτια.

 

playmusic.jpg

 

Όπως ισχύει συνήθως σε παρόμοιες υπηρεσίες, έτσι και εδώ ο χρήστης μπορεί να ανακαλύψει νέα κομμάτια μέσα από την λειτουργία "Ακούστε τώρα" η οποία επιλέγει αυτόματα τη μουσική ανάλογα με τα γούστα σας. Η λειτουργία ραδιοφώνου λειτουργεί ακριβώς όπως ένα playlist: δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να εξερευνήσει την πλήρη λίστα τραγουδιών στο σταθμό που έχει δημιουργηθεί ανάλογα με τον καλλιτέχνη ή το συγκρότητα που έχει επιλέξει. Μπορεί επίσης να παραλείψει κάποιο κομμάτι, να δει ποιο τραγούδι ακολουθεί και να αλλάξει τη σειρά των τραγουδιών όπως αυτός επιθυμεί.

 

Όσοι επιθυμούν την δοκιμή της υπηρεσίας, η Google προσφέρει εντελώς δωρεάν πρόσβαση για 30 ημέρες μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Link.png Site: ']Google Music All Access

Link.png Site: http://www.androidpolice.com/2014/03/17/google-play-music-and-music-all-access-now-available-in-greece-norway-sweden-and-slovakia/']Android Police