Έχοντας ανακοινώσει ήδη από το καλοκαίρι, τη δυνατότητα φόρτωσης χαρτών στην εφαρμογή του Google Maps χωρίς την ανάγκη ύπαρξης Internet, η Google κάνει επιτέλους από σήμερα διαθέσιμη την πολυαναμενόμενη αυτή δυνατότητα, αρχικά για την πλατφόρμα του Android.

Έτσι ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει το χάρτη της περιοχής που τον ενδιαφέρει, να χρησιμοποιήσει τις οδηγίες πλοήγησης turn-by-turn, να ψάξει συγκεκριμένους προορισμούς αλλά και να βρει χρήσιμες πληροφορίες, ακόμα και αν το smartphone ή το tablet του δεν έχουν συνδεθεί στο Internet.

 

Σύμφωνα με το αναλυτικό μήνυμα της Google, το κατέβασμα του χάρτη προτείνεται στο χρήστη μόλις αυτός πραγματοποιήσει μια αναζήτηση είτε πόλης είτε χώρας μέσα από την εφαρμογή. Μόλις ο χάρτης κατέβει στη συσκευή, τότε αποθηκεύεται στην ενότητα Offline Maps, και χρησιμοποιείται από την εφαρμογή όταν ο χρήστης βρεθεί σε ένα σημείο του χάρτη όπου είτε δεν υπάρχει καθόλου σήμα είτε απλά υπάρχει προβληματική ασύρματη σύνδεση.

 

Όταν η σύνδεση αποκατασταθεί, πάλι αυτόματα η εφαρμογή χρησιμοποιεί τους online χάρτες της Google, οι οποίοι παρέχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες όπως για παράδειγμα την κίνηση. Το κατέβασμα των χαρτών γίνεται μόνο μέσω Wi-Fi και αρχικά μόνο μέσα από την εφαρμογή των Google Maps για Android, ενώ σύντομα θα διατεθεί και για το iOS.

 

Η Google στην επίσημη ανακοίνωση της, διευκρινίζει ότι μελλοντικά θα παρουσιάσει ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά για τις "offline" δυνατότητες των Google Maps προκειμένου να βοηθήσει το χρήστη να «βρει το δρόμο του ακόμα και όταν αυτός δεν έχει σύνδεση».

 

Link.png Site: Google