Οι cloud υπηρεσίες γίνονται σιγά σιγά αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικτυακής μας παρουσίας μιας και τα οφέλη άμεσης πρόσβασης στα δεδομένα μας από οπουδήποτε και μέσα από μια τεράστια γκάμα συσκευών είναι μια επιτακτική ανάγκη.

Τα τελευταία χρόνια διάφορες cloud υπηρεσίες έχουν συναντήσει μεγάλη επιτυχία όπως το Picasa, Flickr και Facebook για το ανέβασμα των φωτογραφιών μας, το dropbox για όλους τους τύπους αρχείων και το Evernote για τις σημειώσεις μας. Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε ένας τρόπος να αποθηκεύσουμε εύκολα τα αγαπημένα μας μουσικά κομμάτια που έχουμε στον δίσκο μας και να μπορούμε να τα αναπαράγουμε μέσω διαδικτύου εύκολα από μια συσκευή. Ξαφνικά η Apple, Amazon και Google παρουσίασαν αντίστοιχες υπηρεσίες που αν και έχουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους, ένα κοινό στοιχείο είναι η αδυναμία χρήσης τους εκτός Αμερικής.

 

Η Google λανσάροντας την υπηρεσία Music δεν έχει διαφοροποιηθεί μόνο που ο «έλεγχος» που διεξάγει περιορίζεται μόνο κατά την εγγραφή στην υπηρεσία και δεν επαναλαμβάνεται στη συνέχεια ούτε για την πρόσβαση ούτε για την αναπαραγωγή μουσικών κομματιών. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η πολιτική της Google δε μπορεί να γίνει πιο αυστηρή στο μέλλον αλλά μέχρι τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω οδηγό και να πραγματοποιήσετε εγγραφή στο Google Music.

 

Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να ανεβάσετε έως και 20.000 mp3 στο cloud και να μπορέσετε να τα ακούσετε είτε από το αγαπημένο σας smartphone είτε από οποιοδήποτε υπολογιστή έχει σύνδεση στο Διαδίκτυο. Μάλιστα δίνεται η δυνατότητα κατεβάσματος των κομματιών στην συσκευή/υπολογιστή σας και αναπαραγωγή τους χωρίς την ανάγκη σύνδεσης στο Internet. Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Link.png Site: Οδηγός εγγραφής στο Google Music