Τα σχόλια που συνοδεύουν ένα βίντεο του YouTube, κατά γενική ομολογία δεν έχουν το καλύτερο επίπεδο, καταλήγοντας πολλές φορές στο υβρεολόγιο, στα ρατσιστικά σχόλια κ.α

Η Google αντιλαμβάνοντας το σοβαρό αυτό πρόβλημα, ίσως το σημαντικότερο που αντιμετωπίζει το YouTube, επιστρατεύει το Google+ το οποίο αναλαμβάνει να αντικαταστήσει το κομμάτι των σχολίων.

 

Έτσι από αυτή την εβδομάδα, η Google μετονομάζει αρχικά την ενότητα των σχολίων του YouTube σε «συζητήσεις που σας ενδιαφέρουν», κάνοντας απαραίτητη τη χρήση ενός λογαριασμού στο Google+ για να μπορέσετε να σχολιάσετε ένα βίντεο. Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Google είναι η απάντηση της εταιρείας στο Facebook και προϋποθέτει τη χρήση του κανονικού ονόματος του χρήστη προκειμένου να δημιουργήσει λογαριασμό.

 

Η νέα αυτή πολιτική έχει στόχο να προωθήσει τους διαλόγους μεταξύ των χρηστών αλλάζοντας το κλασσικό τρόπο με το τελευταίο σχόλιο να βρίσκεται στην κορυφή. Το σύστημα της Google θα χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να βρει τους ανθρώπους τα σχόλια των οποίων θέλετε να εμφανιστούν στην κορυφή. Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει σχόλια από φίλους σας, από τον δημιουργό του βίντεο και από γνωστές προσωπικότητες σύμφωνα με τη Google.

 

kidpresident.jpg

 

Το στοιχείο της ανωνυμίας που συνοδεύει κάθε σχόλιο σε βίντεο του YouTube αποτελεί στην ουσία παρελθόν αφού ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει αν το σχόλιο του θα εμφανίζεται είτε δημόσια σε όλους, είτε σε ανθρώπους που επιλέγει μεμονωμένα ή τέλος σε άτομα που περιλαμβάνονται σε κάποιο κύκλο επαφών (Circle) που έχει δημιουργήσει στο Google+.

 

Όσοι ανεβάζουν βίντεο στην υπηρεσία, έχουν πλέον περισσότερο έλεγχο στη διάθεση τους από τη κλασσική ρύθμιση που είχαν μέχρι σήμερα με το να επιλέξουν αν θα αφήσουν ανοιχτά τα σχόλια ή όχι. Με τη χρήση φίλτρων ο χρήστης μπορεί να φτιάξει πλέον μια λίστα με εγκεκριμένους χρήστες που μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία των σχολίων ή μπορεί να δημιουργήσει μια μαύρη λίστα για άτομα που δε θα μπορούν να συμμετέχουν στο σχολιασμό.

 

Κάθε σχόλιο που ο χρήστης κάνει σε ένα βίντεο του YouTube θα εμφανίζεται και στο προφίλ του στο Google+ ενώ οι συνεργασίες μεταξύ των δύο site δε τελειώνουν εκεί. Αν για παράδειγμα θελήσετε να ανεβάσετε ένα YouTube βίντεο στη προσωπική σας σελίδα στο Google+ τότε τα σχόλια που θα λαμβάνει στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, θα προστίθενται στη σελίδα του βίντεο στο YouTube.

 

Οι αλλαγές θα εμφανιστούν σταδιακά σε όλους τους χρήστες του YouTube.

 

Link.png Site: http://youtube-global.blogspot.gr/2013/09/youtube-new-comments.html[/url]']YouTube Blog