Στα πλαίσια της έκθεσης IFA 2012 η Hewlett-Packard δίνει τη δική της πρόταση για τον υβριδικό υπολογιστή που τρέχει Windows 8 και ο οποίος φέρει το όνομα HP Envy X2.

Το καλαίσθητο δημιούργημα της αμερικάνικης εταιρείας αποτελείται από έναν υπολογιστή tablet και ένα ξεχωριστό πληκτρολόγιο, με αποτέλεσμα ο κάτοχός του να μπορεί να απολαύσει τα πλεονεκτήματα και των δύο συσκευών.

 

 

 

Ο υπολογιστής έχει μία οθόνη HD 11.6 ιντσών τεχνολογίας IPS, σκληρό δίσκο SSD χωρητικότητας 64GB, θύρα microSD, τσιπάκι NFC και κάμερα HD στο μπροστινό μέρος της συσκευής ενώ στο πίσω μέρος φιγουράρει μία κάμερα 8 MP. Ο επεξεργαστής στην καρδιά του συστήματος είναι Clover Trail, βασισμένος στον Intel Atom ενώ ανεπίσημα η HP δίνει αυτονομία 9-10 ωρών.

 

Επιπλέον το πληκτρολόγιο έχει δική του πρόσθετη μπαταρία, η οποία προσθέτει στην αυτονομία του υπολογιστή, δύο θύρες USB καθώς και θύρες HDMI και SD πλήρους μεγέθους. Το tablet κομμάτι είναι εξαιρετικά λεπτό (περίπου 8,5 χιλιοστά) και ζυγίζει περίπου 680 γραμμάρια ενώ όταν προστεθεί το αποσπώμενο πληκτρολόγιο, το βάρος σκαρφαλώνει στα 1.400 γραμμάρια.

 

http://www.youtube.com/watch?v=cN9mgc_LPXA