Νέες πληροφορίες διέρρευσαν σχετικά με την επερχόμενη γενιά επεξεργαστών της σειράς Atom από την Intel, ένα χρόνο νωρίτερα από την επικείμενη άφιξή τους στα ράφια των καταστημάτων.

Έχοντας κωδική ονομασία Bay Trail, η νέα πλατφόρμα θα αποτελείται από single chip SoC που θα στηρίζεται στην αρχιτεκτονική των 22 nanometer με τεχνολογία Tri-gate transistor. Συγκεκριμένα τα slides που διέρρευσαν δείχνουν ότι τα συγκεκριμένα quad-core chips θα προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις κατά 50% έως και 100% σε σχέση με παλαιότερες γενιές επεξεργαστών Atom και έως τρείς φορές καλύτερες επιδόσεις στο θέμα των γραφικών.

 

Να σημειωθεί ακόμη ότι η πλατφόρμα θα τρέχει DirectX 11 με υποστήριξη για αναλύσεις έως και 2,560 x 1,600 ενώ στα χαρακτηριστικά της συγκαταλέγονται η μνήμη DDR3L και ο USB 3.0 controller. Μην αμελήσουμε να αναφέρουμε ότι οι νέοι επεξεργαστές θα έρθουν εξοπλισμένοι και με την τεχνολογία Burst, κάτι σαν την σημερινή Turbo Boost, όπου οι συχνότητες των επεξεργαστών θα ανεβαίνουν σύμφωνα με το φόρτο των εργασιών που θα επιτελούν ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα TMDS links.

 

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η Intel διαχωρίζει την πλατφόρμα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες αναλόγως πως θα χρησιμοποιηθούν τα συγκεκριμένα chips. Αρχικώς τα Bay Trail-D θα βρουν στέγη στα low-cost desktops, nettops και set-top boxes, τα Bay Trail-M θα εμφανιστούν στα lower-end notebooks, ενώ τα Bay Trail-T έχουν σχεδιαστεί ειδικά για tablets.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51234-additional-intel-bay-trail-details-surface-courtesy-of-leaked-slides.html[/url]']techspot.com