Στις αρχές της χρονιάς, και μετά τις ανακοινώσεις ή τους ισχυρισμούς της AMD, δεν ξέραμε τι να περιμένουμε από την Intel και τους 8ης γενιάς επεξεργαστές της.

Τον Μάϊο ωστόσο στην Computex, η εταιρεία αποκάλυψε εκπλήσσοντας πολλούς πως θα είναι 30% ταχύτεροι και τώρα, η κορυφαία κατασκευάστρια ημιαγωγών ανακοίνωσε πως σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι έως και 40% ταχύτεροι από την προηγούμενη γενιά (τουλάχιστον αυτό δείχνει το benchmark SYSmark). Και όταν μιλάμε για υπολογιστές 5ετίας –από τέτοιας ηλικίας υπολογιστές περιμένει η Intel να αναβαθμιστούν οι περισσότεροι καταναλωτές- οι νεότεροι υπολογιστές με 8ης γενιάς Core επεξεργαστές θα είναι δύο φορές πιο γρήγοροι σε εργασίες παραγωγικότητας.

 

Πως το κατάφερε αυτό η Intel; Καταρχήν η εταιρεία για πρώτη φορά στην ιστορία της προσφέρει με την 8ης γενιάς U-series τέσσερις πυρήνες, μία σειρά που τυπικά προορίζεται και πολύ λεπτά, ultraportable laptops. Για τα περισσότερο performance-focused notebooks, η εταιρεία προσφέρει τους επεξεργαστές H-series.

 

Όσον αφορά στη 8η γενιάς Core της U-series, η Intel κατάφερε να του δώσει επιπλέον 500MHz στη συχνότητα λειτουργίας Turbo Boost (Intel Turbo Boost Technology 2.0), με αποτέλεσμα στη περίπτωση του Intel Core i7-8650U για παράδειγμα από 1,9GHz να αγγίζει τα… 4,2GHz. Το quad-core chip με HyperThreading ενσωματώνει 8MB cache και ελεγκτή μνήμης dual-channel που υποστηρίζει έως και LPDDR3-2133 ή DDR4-2400. Στο εσωτερικό του επίσης βρίσκουμε τον επεξεργαστή γραφικών Intel UHD Graphics 620 με συχνότητα λειτουργίας έως και 1150MHz.

 


gallery_286955_4154_73234.jpg

 


Όσον αφορά στις επιδόσεις των νέων chips, η Intel ισχυρίζεται πως ο μικρότερος Intel Core i5-8250U είναι 14,7x ταχύτερος από έναν αντίστοιχο επεξεργαστή πενταετίας. Αν θέλετε κάτι πιο συγκεκριμένο, τότε η Intel λέει πως το 8ης γενιάς chip κατάφερε να μετατρέψει ένα video clip ανάλυσης 4K σε τρία λεπτά την ώρα που ένας αντίστοιχος επεξεργαστής 3ης γενιάς το κατάφερε σε 45 λεπτά.

 

Σύμφωνα με την Intel, τα laptops με τέτοιου είδους επεξεργαστές θα μπορούν να προσφέρουν τουλάχιστον 10 ώρες αυτονομίας κατά την αναπαραγωγή video ανάλυσης 4K. Τα πρώτα laptops με επεξεργαστές Intel Core 8ης γενιάς πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο.

 

 

Link.png Site: Engadget