Η Lenovo παρουσίασε τη δεύτερη έκδοση του γνωστού Yoga Tablet της εταιρείας, που βασίζεται στην ίδια ποιοτική κατασκευή και στον ίδιο ευέλικτο σχεδιασμό –με hold, tilt και stand mode. Ουσιαστικά, η εταιρεία παρουσίασε τέσσερις συσκευές, αφού ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο μεγέθη, με διαφορετική διαγώνιο οθόνης (8.0” ή 10.1”) και με διαφορετικό λειτουργικό σύστημα, Android 4.4 KitKat ή Windows 8.1.

Κατά τα άλλα, οι νέες συσκευές Yoga Tablet 2 βασίζονται σε παρόμοιων προδιαγραφών hardware, αν και υπάρχουν ορισμένες διαφορες για τις οποίες θα μιλήσουμε στη συνέχεια.

 

Πιο συγκεκριμένα, τόσο το μοντέλο με την οθόνη των 8.0 ιντσών όσο και εκείνο με την οθόνη των 10.1 ιντσών (και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με τεχνολογία IPS LCD) υποστηρίζουν ανάλυση 1920 x 1200 pixels (283ppi για το 8ιντσο και 226ppi για το 10ιντσο), με μεγάλες γωνίες θέασης (178 μοιρών) ενώ διαθέτουν δύο ηχεία JBL υποστηρίζοντας ήχο Dolby Audio και Wolfson Mater HiFi.

 

Όλα τα μοντέλα βασίζονται στο Intel SoC τύπου Atom Z3745, με τέσσερις πυρήνες που η συχνότητα λειτουργία τους μπορεί να φτάσει έως και στα 1.86GHz, και το οποίο με τη σειρά του συνοδεύεται από 2GB LPDDR3 RAM. Φυσικά υποστηρίζεται WiFi dual-band και Bluetooth 4.0.

 

Όσο αφορά στον αποθηκευτικό χώρο, εντοπίζεται μία σημαντική διαφορά: οι εκδόσεις του Yoga 2 με λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 διαθέτουν 32GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ οι εκδόσεις με Android 4.4 KitKat διαθέτουν 16GB αποθηκευτικού χώρου. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως προσφέρεται δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD κάρτας μνήμης (έως 64GB). Μία ακόμη διαφορά, είναι ότι προσφέρονται δυνατότητες WiFi+4G LTE, αλλά μόνο για τις Android εκδόσεις του Yoga Tablet 2 ή για την έκδοση με Windows που διαθέτει 10.1 ιντσών οθόνη. Τα μοντέλα με τη συγκεκριμένα δυνατότητα θα κυκλοφορήσουν σε επιλεγμένες αγορές. Η χωρητικότητα της μπαταρίας δεν διευκρινίζεται ωστόσο η Κινέζικη εταιρεία κάνει λόγο για 18 ώρες αυτονομίας.

 

gallery_286955_1379_119983.jpg

 

Όλα τα μοντέλα διαθέτουν στη πρόσοψη κάμερα για βιντεοκλήσεις 1.6 Megapixels, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει η κύρια κάμερα με αισθητήρα νέας γενιάς BSI που υποστηρίζει ανάλυση 8.0 Megapixels.

 

Όσο αφορά στο σχεδιασμό, πέρα από τα modes τύπου tilt, stand και hold που αναφέραμε στην εισαγωγή του άρθρου, το Yoga Tablet 2 υποστηρίζει ένα ακόμη mode, το οποίο η εταιρεία ονομάζει “hang mode”.

Η νέα δυνατότητα επιτρέπει στο χρήστη να... κρεμάσει το tablet, κάτι που κατέστη δυνατό χάρη στο επανασχεδιασμένο kickstand.

Όσο αφορά στο κόστος, το 8ιντσο μοντέλο με Android κοστίζει $249.99 ενώ το 10ιντσο στοιχίζει $299.99. Το μικρότερο μοντέλο με Windows κοστίζει επίσης $299.99 με το 10ιντσο να φτάνει τα $399.99. Προαιρετικά, ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει και το Bluetooth Keyboard Cover.

 

http://www.youtube.com/watch?v=-VTSGRDiNXs

 

Link.png Site: PhoneArena