Κάτι διαφορετικό παρουσιάζει η Lenovo στην κατηγορία των υβριδικών φορητών υπολογιστών αν και για ένα περίεργο λόγο, η κινεζική εταιρεία επιμένει να το αναφέρει ως tablet.

Ο λόγος για το Yoga Book, το οποίο ξεχωρίζει για τις πολύ μικρές του διαστάσεις κάτι που οφείλεται στην οθόνη αφής 10,1 ιντσών με ανάλυση Full HD, και η οποία εμφανίζει ικανοποιητικά χρώματα. Ακόμα στο εσωτερικό υπάρχει επεξεργαστής Intel Atom X5, με 4GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικού χώρου τα οποία μπορούν να επεκταθούν μέσω microSD κάρτας.

 

 

Τη διαφορά στο Yoga Book την κάνει πάντως το πληκτρολόγιο που διαθέτει μόνο πλήκτρα αφής κάτι που δε βολεύει όσους πληκτρολογούν γρήγορα. Εντύπωση προκαλεί η δυνατότητα να τοποθετήσουμε στην επιφάνεια του πληκτρολογίου ένα χαρτί και με τη χρήση του ειδικού stylus που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, να ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε ή να γράφουμε οτιδήποτε με το γραφικό μας χαρακτήρα. Την ίδια στιγμή και σε πραγματικό χρόνο μπορούμε να δούμε στην οθόνη, τη ψηφιακή δημιουργία του εγγράφου μας ενώ μπορούμε να αλλάξουμε χρώματα και διάφορα στυλ, κάτι που θα έχει επιπτώσεις στη ψηφιακή έκδοση.

 


P1080084.jpg

 

Η Lenovo θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα το Yoga Book σε 2 εκδόσεις, η μία με προεγκαταστημένη την έκδοση του Android 6.0 Marshmallow και με τιμή $499, καθώς και μια δεύτερη με Windows 10 με κόστος $549. Για την Android έκδοση, η εταιρεία υπόσχεται 15 ώρες αυτονομία και για την Windows 10, δύο ώρες λιγότερο.

 

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2016 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ