Η LG εντυπωσίασε σήμερα στο Βερολίνο, στα πλαίσια της έκθεσης IFA, όπου παρουσίασε το V30, το κορυφαίο της smartphone για το 2017.

Tο V30 έρχεται χωρίς τη δεύτερη οθόνη που υπήρξε το σήμα κατατεθέν της σειράς, και πλέον η παρουσία της γίνεται μέσω λογισμικού σε μορφή μπάρας μέσα στο λειτουργικό. Η απόφαση αυτή γίνεται προς όφελος της κεντρικής εντυπωσιακής οθόνης των 6 ιντσών, τεχνολογίας OLED, όπου τα περιθώρια περιμετρικά είναι ελάχιστα όπως συνέβη άλλωστε και με το G6. Η ποιότητα κατασκευής κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ είναι αδιάβροχο με υποστήριξη του προτύπου IP68.

 


 


Στο εσωτερικό υπάρχει ο Snapdragon 835 με 4GB μνήμης και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου που αποτελούν εγγύηση για τις κορυφαίες επιδόσεις του κινητού. Εκτός από την οθόνη, αυτό που ξεχωρίζει χωρίς αμφιβολία στο V30 είναι η διπλή κάμερα στο πίσω μέρος με αισθητήρες στα 16 και 13MP. Ο πρώτος μάλιστα έχει διάφραγμα f/1.6, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε smartphone. Ο συνδυασμός και των δύο, σε συνδυασμό με το λογισμικό, επιτρέπει σύμφωνα με την LG την καταγραφή βίντεο κινηματογραφικής ποιότητας, χρησιμοποιώντας κάποιο από τα 15 διαθέσιμα φίλτρα που δίνουν διαφορετικό χρωματικό τόνο στο βίντεο.

 


20170831_100354.jpg

 

 

 

 

 

P1110769.jpg


Ακόμα με το χαρακτηριστικό point to zoom, μπορούμε να κάνουμε zoom σε συγκεκριμένο μέρος και όχι στο κέντρο, όπου και πάλι η όλη διαδικασία δίνει μια «κινηματογραφική αίσθηση». Παραμένει πάντα η δυνατότητα λήψεων ευρυγώνιων φωτοφραφιών, με την παραμόρφωση να έχει μειωθεί αισθητά. Ακόμα και οι ηχητικές δυνατότητες του V30 βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο εξαιτίας υποστήριξης Hi-Fi αλλά και του B&O Play, λογότυπου του οποίου υπάρχει στο πίσω μέρος. Εκεί βρίσκουμε και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ η πρόσβαση στη συσκευή μπορεί να γίνει και με αναγνώριση προσώπου.

 


Τέλος η LG επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχει μοντέλο Plus με περισσότερη μνήμη ενώ δεν προέβη σε κάποια ανακοίνωση σχετικά με την τιμή του V30 η οποία όπως μαθαίνουμε θα είναι αρκετά υψηλή. Όπως και στο G6 έτσι και τώρα μαθαίνουμε ακόμα ότι επίσημα συσκευή δε θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας, με τους ενδιαφερόμενους να πρέπει να καταφύγουν στις γνωστές "ανεπίσημες" λύσεις.