Φαίνεται τελικά ότι το webOS δεν έχει φθάσει στο τέλος του ακόμη. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η LG εξαγόρασε το λογισμικό, τις άδειες αλλά την ομάδα που εργάζεται πάνω σε αυτό από την HP, καθώς η πρώτη σχεδιάζει να το χρησιμοποιήσει μελλοντικά σε πολλές smart ΤVs και όχι στα τηλέφωνά της.

Αν και η LG δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα το χρησιμοποιήσει μόνο σε smart TVs, εντούτοις χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μία στρατηγική κίνηση απόκτησης ενός ανεξάρτητου OS. Τα οικονομικά στοιχεία του συγκεκριμένου επιχειρηματικού deal δεν έγιναν γνωστά επισήμως, αλλά το webOS έχει μικρή βάση χρηστών συνεπώς η χρηματική του αξία εκτιμάται να είναι χαμηλή.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2009 η Palm έκλεψε την παράσταση στην CES με την επίδειξη ενός νέου λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές γνωστό ως webOS. Τα μοντέλα όμως που κυκλοφόρησαν στην αγορά δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις απατήσεις των χρηστών αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο μια μελανή σελίδα της πορείας του λειτουργικού. Έπειτα εξαγοράστηκε από την HP, διαγράφοντας ανάλογη πορεία.

 

Link.png Site: http://techcrunch.com/2013/02/25/lg-acquires-webos-from-hp-but-only-plans-to-use-it-in-smart-tvs/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Techcrunch+%28TechCrunch%29[/url]']techcrunch.com