Στα αποκαλυπτήρια ενός νέου smartphone, προχώρησε πριν λίγο η LG, το οποίο αποτελεί το πρώτο μοντέλο μιας νέας σειράς η οποία θα ξεχωρίζει για την ποιότητα κατασκευής αλλά και κάποιων ιδιαίτερων τεχνικών χαρακτηριστικών όπως η διπλή οθόνη.

Το LG V10 έχει αρκετές ομοιότητες στα τεχνικά χαρακτηριστικά με τη ναυαρχίδα της Κορεατικής εταιρείας, το G4, ενσωματώνοντας εξαπύρηνο επεξεργαστή και το Snapdragon 808 SoC, 3.000mAh μπαταρία, 16MP κάμερα, αλλά με μεγαλύτερη μνήμη (4GB), και 64GB αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να επεκταθεί με μια microSD κάρτα. Η ποιότητα κατασκευής του LG V10 είναι ανώτερη από κάθε άλλο smartphone που έχει παρουσιάσει η εταιρεία, εξαιτίας της ύπαρξης ανοξείδωτου ατσαλιού το οποίο δίνει και τον πολυτελή χαρακτήρα στη συσκευή κρίνοντας από τις πρώτες φωτογραφίες και βίντεο.

 

 

Αυτό που ξεχωρίζει το V10 από τα υπόλοιπα smartphones της αγοράς, είναι η διπλή οθόνη που ενσωματώνει. Αρχικά η κύρια οθόνη έχει διαστάσεις 5.7 ιντσών με ανάλυση QHD, στην επιφάνεια της οποίας βρίσκεται μια δεύτερη μικρότερη, η οποία παραμένει πάντα ανοιχτή και έχει συγκεκριμένες λειτουργίες. Όταν η κύρια οθόνη είναι κλειστή, η δεύτερη και μικρότερη οθόνη εμφανίζει διάφορες πληροφορίες όπως ο καιρός, η ημερομηνία και ώρα αλλά και τη στάθμη της μπαταρίας. Μόλις ενεργοποιηθεί η κύρια οθόνη, τότε η μικρότερη οθόνη αναλαμβάνει τη γρήγορη εύρεση και φόρτωση εφαρμογών, την πρόσβαση στις αγαπημένες σας επαφές ή την εμφάνιση ειδοποιήσεων.

 

Στην ουσία, η υλοποίηση της LG μας θυμίζει την υλοποίηση της Samsung στα μοντέλα Galaxy Note Edge και Galaxy Edge, όπου εκεί παρόμοιες πληροφορίες εμφανίζονται στις κυρτές άκρες της οθόνης, ξεχωριστά από το υπόλοιπο περιεχόμενο.

 

LG_V10_02.0.jpg


LG_V10_Manual_Video_Mode.0.jpg

 

Τα ξεχωριστά τεχνικά χαρακτηριστικά δε σταματάνε εδώ αφού το V10 διαθέτει ακόμα δύο εμπρόσθιες κάμερες, στα 5MP η καθεμιά, με τη μία από αυτές να διαθέτει ευρυγώνιο φακό 120 μοιρών και το λογισμικό της LG να συνδυάζει τις λήψεις που γίνονται προκειμένου να δημιουργεί εντυπωσιακές selfies.

 

Η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος φέρνει όλα τα χαρακτηριστικά της κάμερας των 16MP του G4, αφήνοντας το χρήστη αν θέλει να "παίξει" με ρυθμίσεις όπως ISO, διάφραγμα, ισορροπία λευκού, εστίασης κ.α, ενώ μπορεί να κάνει λήψη βίντεο ακόμα και στα Ultra HD ανάλυση.

 

Το μόνο που γνωρίζουμε σχετικά με την κυκλοφορία του V10 είναι ότι η LG προτίθεται να το κυκλοφορήσει αυτό το μήνα στη Νότια Κορέα, και σύντομα στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Θα διατεθεί σε 5 χρώματα, με την τιμή του να παραμένει άγνωστη.

 

Link.png Site: TheVerge