Πριν μερικές εβδομάδες, εντύπωση είχε προκαλέσει η ανακοίνωση των Phoneblocks, ενός εντελώς νέου τρόπου δημιουργίας κινητού τηλεφώνου όπου η ευθύνη πέφτει στο χρήστη ο οποίος με τα κατάλληλα blocks, μπορεί να δημιουργήσει το κινητό της αρεσκείας του αλλά και να το αναβαθμίζει πολύ εύκολα.

Φαίνεται τελικά ότι το Phoneblocks δε θα μείνει στα χαρτιά ως ακόμη μια πρωτότυπη ιδέα αφού η Motorola ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την όλη προσπάθεια πίσω από την ονομασία Project Ara. Η βοήθεια της Motorola θα είναι καταλυτική όπως αναφέρει και ο δημιουργός του Phoneblocks, Dave Hakkens, και θα αφορά τη δημιουργία των διαφόρων modules και την τεχνική μελέτη.

 

 

Επιπλέον ο Hakkens καλεί όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσα από την ειδική ιστοσελίδα για τη δημιουργία hardware modules αλλά και του σχεδιασμού τους. Στόχος είναι το Phoneblocks να αποτελέσει για το hardware ότι και το Android για το λογισμικό, με μια ενεργή κοινότητα προγραμματιστών οι οποίοι θα συμπιέσουν σημαντικά τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης και θα αυξήσουν τους ρυθμούς καινοτομίας.

 

Προτάσεις για τα hardware modules αφορούν τον επεξεργαστή, την οθόνη, την πρόσθετη μπαταρία, τους αισθητήρες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς και αποτελεί μέρος ενός smartphone. Τον προσεχή χειμώνα ίσως έχουμε το πρώτο Module Developer's Kit (MDK) ενώ οι εθελοντές αναμένεται να έχουν έκπτωση όταν το προϊόν κυκλοφορήσει επίσημα στην αγορά, με τους 100 πιο ενεργούς μηχανικούς να λαμβάνουν ένα smartphone δωρεάν.

 

Link.png Site: http://motorola-blog.blogspot.gr/2013/10/goodbye-sticky-hello-ara.html[/url]']Motorola Blog