Σε μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές της χρονιάς με αρκετό νόημα για το μέλλον, προχώρησε η Google η οποία ανακοίνωσε πριν λίγο την εξαγορά του τμήματος Mobility της Motorola, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και όχι μόνο.

Η εξαγορά έχει εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια των 2 εταιρειών και φτάνει το ποσό των 12.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε ανακοινώσεις τους, υψηλόβαθμα στελέχη των δύο εταιρειών διευκρινίζουν ότι η συμφωνία αυτή δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση την πλατφόρμα του Android η οποία θα παραμείνει στην κατηγορία του ανοιχτού λογισμικού.

 

Ο αναπληρωτής διευθυντής της Google, Andy Rubin που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του Android δήλωσε ότι αναμένει «η συνεργασία των 2 εταιρειών θα φέρει νέα δεδομένα στο οικοσύστημα του Android αλλά δεν αλλάζει καθόλου το αρχικό όραμα της Google για μία ανοιχτή πλατφόρμα και μια ζωντανή κοινότητα ανοιχτού λογισμικού. H Google θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με όλες τις εταιρείες για τη δημιουργία και τη διανομή καινοτόμων Android συσκευών.»

 

Υπενθυμίζουμε ότι η Motorola είναι η κατασκευάστρια εταιρεία του Xoom, του πρώτου tablet το οποίο έτρεχε την έκδοση Android 3.0 Honeycomb της Google ενώ έχει κατασκευάσει αρκετά Android smartphones από τα οποία ξεχωρίζουν τα Droid X και το Motorola Atrix.

 

Link.png Site: Ανακοίνωση Google