Η Nokia προχώρησε πριν λίγο στην παρουσίαση του νέου Lumia 925 το οποίο διαθέτει σημαντικές διαφορές από το προηγούμενο μοντέλο της εταιρείας, το Lumia 920 και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη ως ένα από τα κορυφαία Windows Phone 8 smartphones της αγοράς.

Ξεκινώντας από την ποιότητα κατασκευής, η Nokia αντικαθιστά το πολυκαρβονικό πλαστικό για το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Lumia αυτή τη φορά με το αλουμίνιο. Ακόμα το νέο Lumia 925 είναι πιο λεπτό από το Lumia 920, στα 8.5 χιλιοστά ενώ και το βάρος έχει μειωθεί κατά 50 γραμμάρια, στα 139 γραμμάρια.

 

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν βλέπουμε σημαντικές διαφορές με το Lumia 920 αφού υπάρχει ο ίδιος διπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon S4 Pro στο 1.5 GHz με 1GB RAM, 16GB αποθηκευτικό χώρο και την ίδια κάμερα των 8.7' mp η οποία στηρίζεται στην τεχνολογία PureView η οποία διαθέτει διπλό LED flash και οπτικό σταθεροποιητή. Μια νέα λειτουργία με την ονομασία Smart Camera θα είναι διαθέσιμη κατά την οποία ο κάτοχος της συσκευής θα μπορεί να κάνει λήψη 10 ταυτόχρονες φωτογραφίες και στη συνέχεια θα μπορεί να τις επεξεργαστεί προσθέτοντας φίλτρα όπως motion blur ή με το να αφαιρέσει αντικείμενα από αυτές με τελικό στόχο τη δημιουργία μιας εντυπωσιακής φωτογραφίας.

 

 

Η οθόνη των 4.5' ιντσών στηρίζεται πλέον στην τεχνολογία AMOLED και διαθέτει την ίδια HD ανάλυση. Στην επιφάνεια της η Nokia την προστατεύει με το Gorilla Glass 2 και την κάνει πιο εύκολη στην ανάγνωση με την τεχνολογία ClearBlack. Η Nokia παράλληλα προχώρησε στην αφαίρεση της υποστήριξης ασύρματης φόρτισης η οποία πλέον θα είναι εφικτή με την προμήθεια ειδικού καλύμματος.

 

Το Nokia Lumia 925 θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Η τιμή του όπως ανακοινώνει η ίδια η Nokia έχει οριστεί στα €469 χωρίς φόρους και θα διατεθεί σε τρία χρώματα, μαύρο, άσπρο και γκρι.

 

Link.png Site: http://press.nokia.com/2013/05/14/nokia-introduces-nokia-lumia-925/[/url]']Δελτίο τύπου Nokia