Η εξαγορά του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Nokia από τη Microsoft, εξακολουθεί να δημιουργεί αντιδράσεις, με μερικές λεπτομέρειες της συμφωνίας να έχουν πρόσθετο ενδιαφέρον.

Σε δημοσίευμα της στο blog της, η Nokia προσπαθεί να διευκρινήσει κάποιες από τις παραμέτρους της συμφωνίας των €5.5 δις. Από τις πιο σημαντικές θεωρείται ότι τα εμπορικά σήματα της σειράς Lumia και Asha θα ανήκουν στη Microsoft όμως η ονομασία "Nokia" θα παραμείνει ιδιοκτησία της Φινλανδικής εταιρείας η οποία θα μπορεί να κυκλοφορήσει μόνο featurephones με αυτή την ονομασία.

 

Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα μοντέλα της σειράς Lumia και Asha θα διαθέτουν την ονομασία της Microsoft ενώ τα μελλοντικά featurephones της Nokia που θα στηρίζονται στην πλατφόρμα Series 30 και Series 40, θα διαθέτουν την ονομασία της για τα επόμενα 10 χρόνια.

 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Nokia η οποία δε θα ξανακυκλοφορήσει smartphone με το όνομα της, μια κατηγορία κινητών τηλεφώνων στην οποία η εταιρεία έχει πολύ μακρά ιστορία με μοντέλα που έγραψαν ιστορία όπως το N8, N97, N95, 9210 Communicator κ.α

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/9/3/4688932/nokia-smartphone-history-in-pictures[/url]']TheVerge