Μία νέα αίτηση για κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η Samsung είδε το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει ενδεχομένως ένα χαρακτηριστικό που θα βρίσκεται στα Galaxy S9 και S9+.

Σύμφωνα με την αίτηση κατοχύρωσης διπλώματος ευρεσιτεχνίας, η Samsung ενδέχεται επηρεασμένη από την Essential και το PH-1 (και την Apple με το iPhone X αν και λιγότερο) να χρησιμοποιήσει μία παρόμοια εγκοπή –αν και ανάποδα- με αυτή που διαθέτει για την εμπρόσθια κάμερα το PH-1 της Essential. Εκεί, λέγεται πως σκοπεύει να τοποθετήσει ένα front-facing αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στις επερχόμενες συσκευές της σειράς Galaxy S.

 

Με αυτό τον τρόπο, ο αισθητήρας θα βρίσκεται επιτέλους σε βολική θέση και όχι στην μάλλον παράξενη και άβολη για πολλούς θέση που έχει σήμερα, πλάϊ στη κάμερα και στο φλας με τον αισθητήρα ανάγνωσης καρδιακών παλμών. Αυτό σημαίνει κατά κάποιο τρόπο την επιστροφή του αισθητήρα σε μία περισσότερο παραδοσιακή θέση αλλά σε συνδυασμό με το πλέον σύγχρονο design και τεχνολογία στις οθόνες.

 


gallery_286955_4298_11736.png

 


Ενδεχομένως ο αισθητήρας να αναλάβει διπλό ρόλο, όπως αυτόν ενός ευαίσθητου στη πίεση (pressure-sensitive) home button κάτι που έρχεται σε συνάρτηση με ότι έχουμε γνωρίσει σήμερα στα Galaxy S8, S8+ αλλά και Note8. Το design βεβαίως δεν πρόκειται και να διαφέρει σημαντικά από αυτό στις παραπάνω συσκευές.

 


gallery_286955_4298_45185.png

 


Link.png Site: PhoneArena