Σε μία ανάρτηση του στο Samsung Tomorrow, το γνωστό blog της Κορεάτικης εταιρείας, ο Senior Vice President και υπεύθυνος του τμήματος Camera R&D της Samsung Electronics, DongHoon Jang δήλωσε ότι η νέας γενιάς κάμερα του Galaxy S6 θα είναι ιδιαίτερα έξυπνη και απλή στην χρήση.

Έως σήμερα έχουν κυκλοφορήσει αρκετές φήμες για την κάμερα του Galaxy S6 ή και εκείνη του Galaxy S6 Edge (σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το χαρακτηριστικό που θα διαφοροποιεί κυρίως τις δύο συσκευές είναι η οθόνη) και οι τελευταίες φήμες κάνουν λόγο για μία κάμερα με οπτικό σύστημα σταθεροποίησης που θα βασίζεται σε αισθητήρα 20,1 Megapixels της Samsung.

 

Στην ανάρτηση του, ο DongHoon Jang μιλάει για τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα τα τελευταία χρόνια (η Samsung άλλωστε γιορτάζει 15 χρόνια καινοτομίας από τότε που έβαλε μία κάμερα 0,3MP στο SCH-V200) καθώς και για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει.

Μάλιστα αφιέρωσε στο κείμενο του μερικά λόγια και για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην τεχνολογία της εμπρόσθιας κάμερας.

 

gallery_286955_1644_1141.jpg

 

Το Galaxy S ΙΙ είχε 1,9MP κάμερα και αργότερα μπορούσε να εγγράψει video ανάλυσης 1080p στο Galaxy S5 ενώ στο Galaxy Note 4, η ανάλυση video ανέβηκε στα 1440p (3,7MP).

Πέρα από τις εξελίξεις στον αισθητήρα, βελτιώσεις έγιναν και σε άλλους τομείς, φέρνοντας σύστημα φακών wide-angle 90° και διάφραγμα f/1.9. Στο Galaxy Alpha η Samsung τοποθέτησε εμπρόσθια κάμερα 5,0MP και το ίδιο αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να κάνει στο Galaxy S6.

 

Από την ανάρτηση του πάντως, αυτό που μαθαίνουμε για την κάμερα της νέας ναυαρχίδας της εταιρείας είναι ότι θα είναι τόσο έξυπνη, που θα επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν εξαιρετικές φωτογραφίες, σε όλες τις συνθήκες, χωρίς να χρειάζεται να σκεφτούν κάτι περισσότερο από το να πατήσουν το πλήκτρο του κλείστρου.

 

Αυτό κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι η εταιρεία αναμένεται να προσφέρει ένα πιο απλό περιβάλλον χρήσης στους κατόχους της συσκευής και με αρκετά λιγότερες επιλογές στις ρυθμίσεις για την κάμερα, ώστε να απλοποιήσει την διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, ο DongHoon Jang γράφει: "It will be intelligent and do all the thinking for users, allowing them to take amazing pictures under any conditions, without having to worry about anything more than just pressing the shutter button. It will demonstrate just how far Samsung has advanced smartphone cameras, and once again will open the creative side of our users for new ideas and new possibilities".

 

Link.png Site: Samsung Tomorrow

Link.png Site: GSMArena