Τα νέα και καλύτερα android tablets της Samsung, τη σειρά Galaxy Tab S, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες η εταιρεία, δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία τους στη χώρα μας.

Και τα δύο tablets διακρίνονται πρωτίστως για την εκπληκτική οθόνη τους, με το πρώτο μοντέλο να έχει μέγεθος 8.4' ιντσών και το δεύτερο 10.5' ιντσών. Όπως είχε κάνει σαφές και κατά την πρώτη επίσημη παρουσίαση η Samsung στις 13 Ιουνίου, η χρήση για πρώτη φορά της τεχνολογίας Super AMOLED σε συνδυασμό με την ανάλυση 1600 x 2560, έχουν ως αποτέλεσμα μια καταπληκτική αναπαραγωγή χρωμάτων. Αυτό άλλωστε το επιβεβαιώσαμε και κατά την πρώτη επαφή μας και με τα δύο μοντέλα, όπου η αναπαραγωγή ειδικά των φωτογραφιών αλλά και των βίντεο ήταν εκπληκτική.

 

Όσον αφορά το σχεδιασμό, η Samsung έχει προτιμήσει να στηριχτεί σ' αυτόν του Galaxy S5 με ελάχιστες διαφορές στο πίσω μέρος ενώ εντυπωσιακό είναι το μόλις 6.6 χιλιοστά πάχος και στα δύο μοντέλα. Το βάρος κυμαίνεται και αυτό σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στα 298 γρ. για το Galaxy Tab S 8.4' και στα 467 γρ. για το Galaxy Tab S 10.5'.

 

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζουμε το Exynos 5 Octa chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή, τα 3 GB μνήμη και την κύρια κάμερα των 8MP στο πίσω μέρος η οποία συνοδεύεται από LED flash και είναι ικανή για εγγραφή για Full HD video. Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει μια δεύτερη κάμερα με ανάλυση 2.1MP και στο εσωτερικό αποθηκευτικός χώρος 16 ή 32GB.

 

galaxy%20tab%20s.jpg

 

Samsung Galaxy Tab S

Samsung Galaxy Tab S

Samsung Galaxy Tab S

 

Στις 11 Ιουλίου ξεκινάει η κυκλοφορία και των δύο μοντέλων ξεκινάει στη χώρα μας, με το μοντέλο Galaxy Tab S 8.4' να κοστολογείται στα €479 και το Galaxy Tab S 10.5' στα €549. Θα διατεθούν παράλληλα και οι LTE εκδόσεις των 2 μοντέλων με επιπλέον κόστος €100 και με τις τιμές να διαμορφώνονται στα €579 και €649 αντίστοιχα. Παράλληλα μια σειρά από δωρεάν παροχές περιμένουν τον υποψήφιο αγοραστή των συσκευών όπως έως 25 δωρεάν ταινίες μέσα από την ιστοσελίδα pameodeon.gr. δωρεάν συνδρομή στο μουσικό περιοδικό Reload καθώς και από το Σεπτέμβριο στις ελληνικές εκδόσεις των περιοδικών In Style και People.