Μπορεί να γνωρίζουμε μέσα από διαρροές αρκετά για τα επερχόμενα Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus εν όψει της παρουσίασης τους στις 29 Μαρτίου, όμως η Samsung προχωρά στην επίσημη ανακοίνωση ενός από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των δύο νέων smartphone, αυτό της Bixby.

To Bixby αποτελεί την προσπάθεια της Samsung να αναπτύξει τη δική της λύση στο χώρο των ψηφιακών βοηθών στα πρότυπα των Siri, Cortana και Google Assistant αφήνοντας πίσω την αποτυχημένη προσπάθεια του S Voice. Η κορεατική εταιρεία πιστεύει αρκετά στην πρόταση της η οποία άλλωστε αποτελεί και εξέλιξη του Viv που εξαγόρασε πριν μερικούς μήνες, τον ψηφιακό βοηθό «επόμενης γενιάς» από τους δημιουργούς του Siri. Στα νέα smartphone της Samsung, το Bixby θα διαθέτει το δικό του πλήκτρο στο αριστερό μέρος, το οποίο θα το ενεργοποιεί, και με τον χρήστη να προχωρά σε διάφορες φωνητικές εντολές προκειμένου να λαμβάνει έξυπνες και εύστοχες απαντήσεις.

 

Σύμφωνα με τη Samsung, το Bixby δεν είναι σαν τους άλλους ψηφιακούς βοηθούς που ξέραμε μέχρι σήμερα αφού ξεχωρίζει σε τρία πολύ σημαντικά σημεία. Αρχικά διαθέτει πληρότητα δυνατοτήτων κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία σημαίνει ότι υποστηρίζει «σχεδόν» όλες τις ενέργειες στο χειρισμό μιας εφαρμογής, που ο χρήστης μπορεί να εκτελέσει με την αφή. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως γι' αυτό είναι η εφαρμογή να είναι συμβατή με το Bixby, κάτι που θα ισχύσει αρχικά για ελάχιστες προεγκατεστημένες εφαρμογές του Galaxy S8.

 

Η δεύτερη σημαντική διαφοροποίηση του Bixby είναι η αντίληψη πλαισίου μέσα στο οποίο γίνεται ο διάλογος μαζί του. Έτσι ακόμα και αν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή, θα γνωρίζει τι προθέσεις έχετε και θα δίνει τη δυνατότητα για μια σειρά από διαφορετικούς τρόπους αλληλεπίδρασης μαζί της είτε μέσω φωνής είτε μέσω αφής.

 

Τέλος το Bixby θα παρέχει ένα είδος «ανοχής» στην ημιτελή πληροφορία που του δίνει ο κάτοχος της συσκευής αφού θα είναι αρκετά έξυπνο για να καταλάβει τις εντολές που του δίνετε, ακόμα και αν αυτές δεν έχουν τη σωστή πληροφορία. Με τον τρόπο αυτό, θα εκτελεί την ενέργεια που πιστεύει ότι είναι η επιθυμητή, και μόνο αν χρειαστεί, θα ζητήσει επιπλέον πληροφορίες. Αυτός ο τρόπος σύμφωνα με τη Samsung κάνει πιο φυσική την αλληλεπίδραση της υπηρεσίας με τον χρήστη αφού αυτός δε χρειάζεται να θυμάται συγκεκριμένες φωνητικές εντολές.

 

Σε γενικές γραμμές το Bixby θέλει να κάνει πιο εύκολη την ενασχόληση του χρήστη με το Galaxy S8 ενώ η Samsung θα κυκλοφορήσει σύντομα και ένα SDK προκειμένου οι κατασκευαστές εφαρμογών να υποστηρίξουν τις δυνατότητές τους. Θεωρείται δεδομένο ότι το Bixby θα κάνει την εμφάνισή του και σε άλλα προϊόντα της εταιρείας εκτός των smartphone.

 

Link.png Site: GSMArena

 

Το άρθρο είναι χορηγία του Κωτσόβολου