Η γνωστή ιστοσελίδα Sammobile ισχυρίζεται ότι έχει αποκλειστικές πληροφορίες ότι η Samsung, πρόκειται να αφαιρέσει την υποδοχή 3.5 χιλιοστών για τα ακουστικά από την σειρά συσκευών Galaxy S8.

Αυτό σημαίνει, ότι τα ακουστικά που χρησιμοποιείτε τώρα δεν θα είναι συμβατά με το νέο Galaxy S8, εκτός και αν χρησιμοποιήσετε κάποιον adapter, αφού το Galaxy S8 θα διαθέτει υποδοχή USB Type-C (είναι πιθανόν ο adapter να βρίσκεται στη συσκευασία πάντως όπως συνέβη και στην περίπτωση των νέων iPhone). Η συγκεκριμένη επίσης επιλογή σημαίνει ότι αν είστε χρήστης του Galaxy S8 δεν θα μπορείτε να το φορτίζετε και να χρησιμοποιείτε ακουστικά ταυτόχρονα.

 

Η Apple έχει ήδη κάνει την σχετική κίνηση με το iPhone 7 καθώς και αρκετοί Κινέζοι κατασκευαστές/ OEMs, με την πρώτη να ισχυρίζεται ότι χρειάστηκε κουράγιο για να λάβει την συγκεκριμένη απόφαση. Άγνωστο με ποιο τρόπο θα δικαιολογήσει την δική της απόφαση η Samsung, αλλά το πιθανότερο είναι ότι παρόλο που υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα, η συγκεκριμένη κίνηση, τουλάχιστον αρχικά, δεν θα αρέσει στους χρήστες της.

 

Η αφαίρεση της υποδοχής 3.5 χιλιοστών έχει ορισμένα πλεονεκτήματα, όπως ότι θα επιτρέψει στην Samsung να ελευθερώσει στο εσωτερικό της συσκευής της αρκετό χώρο για να τοποθετήσει μία μεγαλύτερη μπαταρία ενώ παράλληλα θα επιχειρήσει να κάνει την συσκευή της λεπτότερη. Ο χώρος επίσης που θα εξασφαλιστεί, θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να ενσωματώσει στερεοφωνικά ηχεία στην συσκευή της, τα οποία θα έχουν την σφραγίδα της Harman Kardon, της εταιρείας που εξαγόρασε πρόσφατα έναντι $8,0 δισεκατομμυρίων.

 

Η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα το νέο Galaxy S8 τον Φεβρουάριο της νέας χρονιάς, στα πλαίσια του συνέδριου Mobile World Congress στην Βαρκελώνη, στην Ισπανία. Φυσικά, το Insomnia θα βρίσκεται στην εκδήλωση της Samsung και θα σας παρουσιάσει την συσκευή.

 

Link.png Site: Sammobile