Η Samsung προχώρησε πριν λίγη ώρα στα αποκαλυπτήρια του Galaxy S5, του κορυφαίου smartphone της εταιρείας το οποίο φέρνει κάποιες σημαντικές διαφορές όχι μόνο από τον προκάτοχο του αλλά και από τον ανταγωνισμό.

Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό, η Samsung ούτε αυτή τη χρονιά κάνει την υπέρβαση επιλέγοντας και πάλι σαν κυρίαρχο υλικό το πλαστικό με μόνη διαφορά το πίσω μέρος το οποίο είναι γεμάτο μικρές τρύπες δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο στο σχεδιασμό, πιο μοντέρνο. Το εμπρόσθιο μέρος πάντως είναι ίδιο ακριβώς με το Galaxy S4 αν και κρύβει εκπλήξεις όπως μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια ή να δείτε στην βιντεοπαρουσίαση.

 

 

Η 5η γενιά του Galaxy S διαθέτει ελάχιστα μεγαλύτερη οθόνη η οποία πλέον είναι στις 5.1 ίντσες και παραμένει τεχνολογίας Super AMOLED, με ανάλυση Full HD και όχι 2K που ακούγαμε μέσα από φήμες τους τελευταίους μήνες. Στο εσωτερικό βρίσκουμε το τετραπύρηνο SoC της Qualcomm, το Snapdragon 800 χρονισμένο στα 2.5 Ghz με 2 GB RAM.

 

Εσωτερικά πάντως και συγκεκριμένα στο γραφικό περιβάλλον TouchWiz της Samsung το οποίο βρίσκεται πάνω από το Android 4.4.2 KitKat, οι αλλαγές είναι ενδιαφέρουσες με την εταιρεία να έχει επιλέξει κυκλικά εικονίδια τα οποία αντικαθιστούν τo σερί ρυθμίσεων από κείμενο που βρίσκαμε μέχρι σήμερα.

 

Το πρόσθετο βήμα στην ασφάλεια του χρήστη για απαγόρευση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στη συσκευή τελικά γίνεται με την τοποθέτηση ειδικού αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος κάτω από το κεντρικό πλήκτρο της συσκευής στο εμπρόσθιο μέρος κάτω από την οθόνη. Μπορούμε σίγουρα να τον χρησιμοποιήσουμε για αγορές μέσω PayPal, ξεκλείδωμα της συσκευής αλλά ακόμα για προσωπική αναπαραγωγή ταινιών και φωτογραφιών μέσω του private mode.

 

Samsung Galaxy S5 - Πρώτη επαφή

Samsung Galaxy S5 - Πρώτη επαφή

Samsung Galaxy S5 - Πρώτη επαφή

Samsung Galaxy S5 - Πρώτη επαφή

Samsung Galaxy S5 - Πρώτη επαφή

Samsung Galaxy S5 - Πρώτη επαφή

 

Ένας ακόμα αισθητήρας που όσο θυμόμαστε δεν έχουμε ξαναδεί σε smartphone δημοφιλούς κατασκευαστή βρίσκεται στο πίσω μέρος κάτω από την κάμερα, δίπλα από το flash και ο οποίος είναι σε θέση να μετρήσει του καρδιακούς σας παλμούς μόλις τοποθετήσετε πάνω του το δείκτη του χεριού σας. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από δυνατότητες που προσφέρει η Samsung από πέρσι όπως την εφαρμογή S Health που σκοπό έχουν να μας κρατούν σε φόρμα. Σε αυτό βοηθάνε και τα δύο νέα smartwatch που παρουσίασε πριν λίγη ώρα η Κορεατική εταιρεία, το Galaxy Gear 2 και το Galaxy Fit τα οποία εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του Galaxy S5.

 

Το Galaxy S5 είναι ακόμα αδιάβροχο μια πολύ σημαντική νέα δυνατότητα την οποία υποστηρίζει για πρώτη φορά κάποιο μοντέλο της σειράς Galaxy S και όπως τα κορυφαία μοντέλα της σειράς Xperia της Sony προστατεύεται παράλληλα από τη σκόνη.

 

inside.jpg

 

Σημαντική αναβάθμιση υπάρχει στην κάμερα η οποία πλέον διαθέτει ανάλυση 16mp έναντι 13mp του Galaxy S4 αν και χωρίς οπτικό σταθεροποιητή. Διάφορα άλλα όμως καλούδια που προσθέτει η Samsung αναμένεται να κάνουν πολύ καλύτερη τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Ένα από αυτά είναι η δυνατότητα γρήγορης αυτόματης εστίασης σε μόλις 0.3 δευτερόλεπτα. Η λειτουργία HDR αναβαθμίζεται σημαντικά και πλέον υποστηρίζεται και κατά τη λήψη βίντεο.

 

Όπως και με άλλες ναυαρχίδες εταιρειών που έχουν ανακοινωθεί εδώ στη Βαρκελώνη, το Galaxy S5 υποστηρίζει εγγραφή στην Ultra HD ανάλυση. Στο λογισμικό που συνοδεύει την κάμερα βλέπουμε μια νέα δυνατότητα για επιλογή εστίασης στη φωτογραφία μετά τη λήψη της, ένα χαρακτηριστικό που ολοόενα και περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν στα smartphone τους.

 

Samsung Galaxy S5 - Πρώτη επαφή

Samsung Galaxy S5 - Πρώτη επαφή

Samsung Galaxy S5 - Πρώτη επαφή

Samsung Galaxy S5 - Πρώτη επαφή

 

 

Καλά τα νέα και από τη μεριά της αυτονομίας με την Samsung να υποστηρίζει ότι ακόμα και με 10% μπαταρία, η λειτουργία Ultra Powering Mode και την μπαταρία των 2.800 mAh, η συσκευή μπορεί να διατηρηθεί ενεργή για 24 ώρες σε αναμονή. Σε πλήρη χρήση η εταιρεία υποστηρίζει ότι το Galaxy S5 είναι σε θέση για 10 ώρες συνεχούς web browsing και 12 ώρες μπαταρία.

 

Το Samsung Galaxy S5 κυκλοφορεί στις 11 Απριλίου και στην Ελλάδα, σε 4 χρώματα με τη Samsung να μην αναφέρει όμως την τιμή.

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt