Η θύρα ακουστικών 3,5 χιλιοστών δέχεται «επίθεση» το τελευταίο διάστημα, αφού γνωστοί κατασκευαστές smartphone όπως η Apple και η Motorola την έχουν εξαφανίσει από τα smartphone τους, την Intel να έχει προτείνει την κατάργηση της, ενώ όπως όλα δείχνουν, το ίδιο θα συμβεί μελλοντικά από τα περισσότερα smartphones της αγοράς και όχι μόνο.

Το USB Forum, δημοσίευσε τις πολυαναμενόμενες προδιαγραφές Audio Device Class 3.0, δίνοντας σε όλους τους κατασκευαστές τα απαραίτητα εφόδια για τη χρήση της θύρας USB-C ως θύρας ακουστικών, είτε αυτό αφορά κινητά τηλέφωνα είτε υπολογιστές ή άλλου είδους gadget. Η χρήση της συγκεκριμένης θύρας, δίνει στους κατασκευαστές τη δυνατότητα να κατασκευάσουν πιο λεπτές συσκευές, καλύτερα προστατευμένες από το νερό, «έχοντας περισσότερο χώρο να ξεχωρίσουν με άλλες καινοτομίες». Εκτός από την υποστήριξη ψηφιακού ήχου, οι προδιαγραφές ήχου USB-C βελτιώνουν πρόσφατες παρόμοιες προσπάθειες με καλύτερη διαχείριση ενέργειας, χωρίς να επηρεάζεται η αυτονομία της συσκευής σε σχέση με το παρελθόν.

 

Οι παραπάνω αλλαγές δε σημαίνει ότι κάθε εταιρεία θα αγκαλιάσει το νέο πρότυπο όμως πλέον οι προδιαγραφές του USB-C είναι πλέον διαθέσιμες για κάθε κατασκευαστή που σκέφτεται να αντικαταστήσει την παραδοσιακή θύρα ακουστικών αλλά περίμενε την επίσημη υποστήριξη προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις.

 

Link.png Site: Anandtech
Link.png Site: Engadget