Μετά από εκτεταμένες αναφορές χρηστών για σημαντικά προβλήματα με την μπαταρία συσκευών που ανήκουν στην σειρά Surface Pro 3, η Microsoft ξεκίνησε έρευνες για να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος.

Οι αναφορές για battery drain στο Surface Pro 3 έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάϊο, αλλά οι χρήστες τώρα αναφέρουν ότι οι συσκευές τους δεν αντέχουν για περισσότερο από μία ώρα λειτουργίας μετά από πλήρη φόρτιση, κάτι που βεβαίως δεν είναι αποδεκτό. Για την ώρα, δεν είναι ξεκάθαρο τι είναι αυτό που προκαλεί τα προβλήματα, αλλά οι περισσότεροι χρήστες που ανέφεραν προβλήματα διαθέτουν μπαταρίες SIMPLO στις συσκευές τους. Η Microsoft συνεργάζεται με τις εταιρείες SIMPLO και LG για τον εφοδιασμό των Surface Pro 3, και από ότι φαίνεται οι μπαταρίες της πρώτης αντιμετωπίζουν προβλήματα με την χωρητικότητα τους.

 

“Είμαστε ενήμεροι για ορισμένους πελάτες που αναφέρουν κάποιο θέμα με τις μπαταρίες των Surface Pro 3 τους όπου το σύστημα αναφέρει μικρότερη χωρητικότητα στην μπαταρία από ότι αναμενόταν” δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft. “Αποτελεί προτεραιότητα για την ομάδα μας, και εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε την αιτία. Αν αντιμετωπίζετε αυτό το σενάριο, επικοινωνήστε με την υποστήριξη πελατών της Microsoft”.

 

Αν και η Microsoft ενθαρρύνει τους χρήστες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να επικοινωνήσουν με την υποστήριξη πελατών, ένα 24σέλιδο thread στο επίσημο φόρουμ υποστήριξης της Microsoft έχει μείνει αναπάντητο. Πολλές μπαταρίες που επηρεάζονται φαίνεται να ξεκίνησαν να χαλάνε την περίοδο του μήνα Μαΐου, κάτι που ίσως οφείλεται σε κάποια προβληματική αναβάθμιση του firmware, στο λογισμικό ή απλώς σε κάποια ελαττωματική παρτίδα μπαταριών. Αλλά το Surface Pro 3 κυκλοφόρησε το 2014, και οι περισσότερες συσκευές σήμερα είναι εκτός εγγύησης, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες που επηρεάζονται να πρέπει να δαπανήσουν εκατοντάδες δολάρια για να αντικαταστήσουν τις ελαττωματικές μπαταρίες των συσκευών τους.

 

Τα καλά νέα είναι, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο λογισμικό, και όχι στις ίδιες τις μπαταρίες. Η Microsoft εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε κάποιο fix, που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα και θα το διαθέσει μέσω του φόρουμ υποστήριξης, μόλις είναι έτοιμο.

 

Link.png Site: TheVerge