Και "έτσι απλά", άλλη μία από τις μεγάλες και επικές μάχες ευρεσιτεχνίας στον κλάδο της τεχνολογίας έφτασε στο τέλος της.

Οι Google και Microsoft αποφάσισαν να αποσύρουν και τις είκοσι αγωγές που είχαν καταθέσει ο ένας εναντίον του άλλου, ουσιαστικά βάζοντας τέλος στην πενταετή διαμάχη τους σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα (το βασικό παράπονο της Microsoft) και το Xbox Video playback (το παράπονο της Google, και παλαιότερα της Motorola).

 

Οι δυο εταιρείες από εδώ και πέρα θα είναι συνεργάτες τόσο σε θέματα τεχνολογίας στο σύνολο όσο και σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας, όπως στην δημιουργία ενός νέου video codec, που θα αποτρέπει τέτοιους είδους νομικές διαμάχες πρώτης γραμμής. Η εκεχειρία είναι χωρίς αμφιβολία μία σπουδαία εξέλιξη, και δείχνει τις αλλαγές που έχουν γίνει στην επιχειρησιακή κουλτούρα, και στα δύο μέρη, και ειδικά από την πλευρά της Microsoft.

 

Η Microsoft φαίνεται πως βρίσκεται σε μία πολύ διαφορετική θέση από ότι ήταν πέντε χρόνια πριν, όταν και υπέβαλλε μήνυση στην Motorola. Η εταιρεία τότε, υπό την καθοδήγηση του Steve Ballmer ήθελε να κάμψει την αντίσταση του Android, για να δώσει ώθηση στα Windows Phone, αλλά αυτό όπως είδαμε δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τον πρώην CEO της Microsoft. Ο νέος CEO της εταιρείας, Satya Nadella αποτελεί μία διαφορετική μορφή δύναμης ωστόσο και ενδιαφέρεται λιγότερο για την κυριαρχία του λειτουργικού συστήματος (εν μέρει γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι πια ρεαλιστικό) και περισσότερο στο να φέρει τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της Microsoft σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι η υποστήριξη στο Android θα έρχεται νωρίτερα από ότι στα Windows. Αλλά και η Google έχει αλλάξει, αφού δεν αντιμετωπίζει τόσες πολλές απειλές, όσες στο παρελθόν, ενώ υπάρχει περισσότερη θέληση για συμβιβασμούς παρά να απαντάει με αγωγές.

 

Link.png Site: Engadget