Η Microsoft δε παρουσιάζει αυτό το μήνα μόνο τις νέες εκδόσεις των Windows και Windows Phone, αλλά και κάτι άλλο για πρώτη φορά στην ιστορία της, το Surface RT η αλλιώς το πρώτο tablet που κατασκευάζει η ίδια η εταιρεία με το οποίο είχαμε μια πρώτη επαφή στη BUILD 2012.

Το Surface RT είναι το πρώτο από τα 2 μοντέλα που έχει ανακοινώσει η Microsoft και στηρίζεται σε επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM και ως αποτέλεσμα τρέχει την έκδοση των Windows RT η οποία έχει μια σημαντική διαφορά με τα Windows 8, δε τρέχει τις εφαρμογές των Windows 7. Η μόνη εξαίρεση είναι το Office 2013 το οποίο περιλαμβάνεται δωρεάν (εκτός από το outlook) και τρέχει κανονικά από το κλασσικό desktop που επίσης διαθέτουν τα Windows RT.

 

 

Οι πρώτες μας εντυπώσεις είναι άκρως θετικές, με τη Microsoft να παρουσιάζει ένα tablet με κορυφαία ποιότητα κατασκευής και τα Windows RT να διαθέτουν το νέο γραφικό περιβάλλον των Windows το οποίο είναι βελτιστοποιημένο για χρήση με την αφή. Αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Surface RT είναι

  • Επεξεργαστής: Nvidia Tegra 3 στα 1.3GHz
  • Μνήμη 2gb
  • Οθόνη 10.6' ιντσών με ανάλυση 1366 x768
  • 32gb/64gb SSD
  • Θύρες: microSDXC, microHDMI, 1 X USB2.0
  • Βάρος: 576 γραμμάρια
  • Πάχος: 9.7 χιλιοστά

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο της πρώτης μας επαφής, η Microsoft κυκλοφορεί ένα πολύ ενδιαφέρον αξεσουάρ το οποίο τη διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους κατασκευαστές tablet αφού με το Touchcover μπορείτε να έχετε ένα κάλυμα για το Surface RT το οποίο είναι παράλληλα και πληκτρολόγιο με touchpad!

 

Στη λίγη ώρα που το δοκιμάσαμε συναντήσαμε κάποια προβλήματα κατά την πληκτρολόγηση τα οποία όμως και με βάση άλλες μαρτυρίες, είναι θέμα χρόνου να τα ξεπεράσουμε μόλις εξοικοιωθούμε με το πληκτρολόγιο αφής. Παράλληλα δοκιμάσαμε και το Typecover του οποίου η διαφορά είναι ότι διαθέτει μηχανικά πλήκτρα τα οποία δίνουν καλύτερα την αίσθηση του κλασσικού πληκτρολογίου, με το διπλάσιο όμως πάχος ως κάλυμμα.

 

p1100432.jpg

 

 

 

tn_gallery_39041_538_47328.jpg

Album: Microsoft Surface RT - Hands On

12 images

0 comments

 

 

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 η Microsoft θα κυκλοφορήσει το Surface Pro το οποίο θα τρέχει τα Windows 8 με το πλήρες desktop αλλά θα είναι όπως φαίνεται σημαντικά πιο ακριβό και με διάφορες αλλαγές στο hardware όπως πιο παχύ/βαρύ και θα διαθέτει ανεμιστηράκια.

 

Το Surface RT διατίθεται στην Αμερική με τιμή $499 για το μοντέλο των 32gb και $599 για το μοντέλο των 64gb. Το Touchcover κοστίζει $120 ενώ η τιμή του Typecover κυμαίνεται στα $130. Ήδη το tablet της Microsoft έχει κάνει την εμφάνιση του σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης όπως Λονδίνο και Παρίσι και κατά πάσα πιθανότητα θα το δούμε κανονικά και στη χώρα μας χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη όμως ημερομηνία.