Δε συνηθίζεται να βλέπουμε εταιρείες να παίρνουν πίσω σημαντικές εξαγγελίες παροχών για τις υπηρεσίες τους, με τη Microsoft όμως να κάνει την (αρνητική) έκπληξη σε ότι αφορά τα όρια αποθήκευσης αρχείων που ισχύουν για την υπηρεσία OneDrive.

Σύμφωνα με μήνυμα στο επίσημο blog της cloud υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων, η Microsoft τερματίζει την παροχή απεριόριστου αποθηκευτικού χώρου στα προγράμματα Home, Personal και University της συνδρομητικής υπηρεσίας Office 365, θεσπίζοντας πλέον νέο όριο στο 1TB.

 

Οι αλλαγές όμως επεκτείνονται και στη μεγαλύτερη μάζα χρηστών του OneDrive, οι οποίοι πλέον θα δουν το δωρεάν διαθέσιμο αποθηκευτικό τους χώρο να κατεβαίνει από τα 15GB στα 5GB, κάτι που φυσικά θα ισχύει και για όσους πραγματοποιήσουν εγγραφή από σήμερα στην υπηρεσία. Παράλληλα το bonus των 15GB που δίνει η εταιρεία για όσους χρησιμοποιούν τη λειτουργία Camera Roll για να ανεβάζουν αυτόματα τις φωτογραφίες από το κινητό τους στο OneDrive, θα καταργηθεί.

 

Ο λόγος για τις παραπάνω αλλαγές και ειδικότερα για την κατάργηση του απεριόριστου αποθηκευτικού χώρου στους συνδρομητές Office 365, είναι σύμφωνα με τη Microsoft η υπερβολική χρήση από μια μικρή μερίδα χρηστών, που χρησιμοποιούσε την υπηρεσία για αποθήκευση πολλαπλών backup, ταινιών και DVR εγγραφών. Σε μερικές περιπτώσεις, υπήρχαν χρήστες που είχαν ανεβάσει 75TB δεδομένων, ένας αριθμός κατά 14.000 φορές μεγαλύτερος του μέσου όρου.

 

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τις αρχές του 2016, ενώ όσοι χρήστες του OneDrive έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερα από 5GB και ανήκουν στη δωρεάν έκδοση, θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους για τουλάχιστον 12 μήνες μετά την αλλαγή πολιτικής. Για να χρυσώσει το χάπι, η Microsoft προτείνει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τη δωρεάν συνδρομή ενός έτους στην υπηρεσία Office 365 Personal, η οποία δίνει για το ίδιο χρονικό διάστημα αποθηκευτικό όριο 1TB.

 

Link.png Site: OneDrive