Η Microsoft συνεχίζει την εξέλιξη του Office, ανακοινώνοντας σήμερα πολύ σημαντικές αλλαγές οι οποίες έχουν ως σκοπό την περαιτέρω διάδοση του σε φορητές συσκευές και τη διάθεση του σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό απ' ότι ίσχυε στο παρελθόν.

Αρχικά, η έκδοση του Office για iPad ανανεώνεται και πλέον χωρίζεται σε τρεις ξεχωριστές εφαρμογές, στο Word, Excel και PowerPoint. Οι τρεις αυτές εφαρμογές είναι universal κάτι που σημαίνει ότι ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το iPhone για το οποίο η Microsoft κυκλοφορούσε μία ανεξάρτητη εφαρμογή με την ονομασία Office Mobile.

 

Η πολύ σημαντική αλλαγή που ισχύει πλέον στις νέες εκδόσεις είναι ότι η δυνατότητα δημιουργίας νέων εγγράφων αλλά και η βασική τους επεξεργασία παρέχονται πλέον δωρεάν, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να διαθέτει συνδρομή στην cloud υπηρεσία Office 365 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Για πιο εξελιγμένη επεξεργασία απαιτείται πάντως συνδρομή όπως για παράδειγμα για τη χρήση pivot tables του Excel, λειτουργία Presenter στο PowerPoint καθώς και για την πραγματοποίηση αλλαγών στο σχεδιασμό του εγγράφου και στη χρήση χρωμάτων.

 

jfemjftkhxthqmkgicbc.jpg

 

Επιπρόσθετα, η Microsoft είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει μια πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Office, αυτή τη φορά για Android tablets, καλώντας κάθε ενδιαφερόμενο να συμπληρώσει τη συγκεκριμένη φόρμα για να ενημερωθεί όταν αυτή θα γίνει διαθέσιμη, πιθανότατα στις αρχές του 2015. Και γι' αυτή την έκδοση θα ισχύσει ότι ακριβώς και στο Office για iPad, με τη δυνατότητα βασικής επεξεργασίας, δημιουργίας και εμφάνισης εγγράφων να παρέχεται δωρεάν.

 

officeforandroidtablets-620x388.jpg

 

Τέλος στα πλαίσια των ανακοινώσεων έγινε γνωστό ότι η βελτιστοποιημένη έκδοση του Office για το μοντέρνο περιβάλλον των Windows, θα κυκλοφορήσει μαζί με τα Windows 10 στο δεύτερο μισό του επόμενου έτους. Μάλιστα η Microsoft δημοσιεύει μια πρώτη εικόνα την οποία όμως έχουμε δει και στο περασμένο συνέδριο Build.

 

Link.png Site: Office Blog

File.png Download: Microsoft Office - Word | Excel | PowerPoint | OneNote