Ένα από τα μελανά σημεία της πλατφόρμας Windows Phone 8 (πέραν του - κατά πολλούς - φτωχού store) ήταν η μικρή υποστήριξη που ανακοίνωσε η Microsoft, γεγονός που απέτρεψε πολλούς από την επιλογή κάποιας Windows Phone 8 συσκευής. Αυτό όμως το πρόβλημα ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Μέσω του επίσημου blog της η Microsoft ανακοίνωσε πως αυξάνει σημαντικά την περίοδο υποστήριξης των συσκευών με λειτουργικό Windows Phone 8, διπλασιάζοντας την από 18 στους 36 μήνες. Στην διάρκεια των 36 μηνών οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις επερχόμενες αναβαθμίσεις του λειτουργικού, καθώς και στις αναβαθμίσεις ασφαλείας.

 

Το αρνητικό, για ακόμα μία φορά, είναι πως τόσο οι εταιρείες παροχής κινητής τηλεφωνίας όσο και οι εταιρείες κατασκευής των συσκευών θα έχουν τον τελευταίο λόγο στη διανομή του update, κάτι που έχουμε δει στο παρελθόν να δημιουργεί σημαντικές καθυστερήσεις.

 

Επίσης, από τις αρχές του 2014 θα διατεθεί και ένα feature pack για τις εταιρείες, το οποίο θα περιλαμβάνει υποστήριξη S/MIME πρωτοκόλλου για την υπογραφή και την κρυπτογράφηση email, auto-triggered VPN, Enterprise Wi-Fi με υποστήριξη EAP-TLS, ενισχυμένες MDM πολιτικές και διαχείριση πιστοποιητικών για εγγραφή, αναβάθμιση και αφαίρεση χρηστών από το δίκτυο.

 

Link.png Site: http://blogs.windows.com/windows_phone/b/windowsphone/archive/2013/07/10/making-windows-phone-an-even-better-choice-for-business.aspx[/url]']blog.microsoft.com