Μπορεί η ποικιλία των εφαρμογών για το mobile λειτουργικό σύστημα Windows Phone να μην είναι τόσο μεγάλη όσο για τα Android και iOS, όμως πλέον φαίνεται πως η πορεία είναι έντονα ανοδική.

Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft αποκάλυψε πριν από μερικές ημέρες, πως πλέον στο Windows Phone Store φιλοξενούνται περισσότερες από 300.000 εφαρμογές, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από αυτόν του Αυγούστου του περασμένου έτους. Ιδιαίτερα σημαντική είναι όμως και η αύξηση που παρουσιάστηκε μόνο μέσα στο 2014, καθώς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 οι εφαρμογές που υπήρχαν δεν ξεπερνούσαν τις 200.000.

 

Πολύ ενδιαφέρον είναι ακόμη το γεγονός, πως στο χώρο αυτό δραστηριοποιούνται πλέον 50% περισσότεροι προγραμματιστές ενώ στη γκάμα των προσφερόμενων εφαρμογών υπάρχουν και πασίγνωστα apps όπως τα Instagram και Vine.

 

Η Microsoft εμφανίζεται πλέον ιδιαίτερα αισιόδοξη και το μέλλον προμηνύεται πολύ ενδιαφέρον αν και η εταιρεία έχει αρκετά εμπόδια να ξεπεράσει ακόμα. Μια γρήγορη ματιά στις κορυφαίες εφαρμογές του Windows Phone Store φανερώνει ότι πολλές από αυτές είναι είτε δημιουργία της ίδιας της Microsoft είτε κάποια ανεπίσημη πρόταση για να καλύψει σημαντικά κενά όπως αυτά του Snapchat και του YouTube.

 

Link.png Site: Engadget