Μία από τις ανακοινώσεις που ξεχώρισαν χωρίς αμφιβολία σήμερα κατά την παρουσίαση της Microsoft στο συνέδριο Build για τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10, είναι αυτή της έλευσης του iTunes στο Windows Store.

Προκαλώντας έκπληξη στο κοινό,ο επικεφαλής του τμήματος Windows, Terry Mayerson, ανακοίνωσε μια σειρά από νέες εφαρμογές που θα κάνουν την εμφάνισή τους σύντομα στο Windows Store, με τη γνωστή εφαρμογή της Apple να ξεχωρίζει. Το iTunes αποτελεί την πρόταση της εταιρείας για αγορά και αναπαραγωγή μουσικής, αν και μέχρι σήμερα η ποιότητα της εφαρμογής στα Windows δεν αποτελούσε το δυνατό της στοιχείο.

 

Η απόφαση της Apple έχει άμεση σχέση με την ανακοίνωση πριν μερικές ημέρες των Windows 10 S, του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft που προορίζεται για μαθητές, καθηγητές και φοιτητές, και η οποία θα ενσωματώνεται σε υπολογιστές με κόστος από €189. Η διαφορά της νέας έκδοσης των Windows 10 είναι ότι μπορεί να τρέχει αποκλειστικά εφαρμογές του Windows Store για λόγους ασφαλείας, αφήνοντας έξω εκατομμύρια άλλες desktop εφαρμογές όπως το iTunes.

 

Κάνοντας χρήση του Project Centennial, εταιρείες όπως η Apple, η Sap και η Adobe, μπορούν να «μετατρέψουν» την desktop εφαρμογή τους σε UWP, εκμεταλλευόμενοι γνωστά χαρακτηριστικά των Windows 10 όπως τα Live Tiles, ειδοποιήσεις και αυτόματες αναβαθμίσεις. Παράλληλα μαζί με το iTunes, η Microsoft ανακοίνωσε και άλλες σημαντικές εφαρμογές που θα κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους στο Windows Store όπως το SAP Digital Boardroom αλλά και το Spotify. Η παρουσία της δημοφιλούς υπηρεσίας streaming μουσικής στο Windows Store ίσως σημαίνει και την μελλοντική κυκλοφορία του μεγαλύτερου αντιπάλου της, του Apple Music.