Μπορεί η επερχόμενη αναβάθμιση των Windows 10 με την ονομασία Creators Update, να δίνει έμφαση στη δημιουργία και την εικονική/επαυξημένη πραγματικότητα, όμως κατά πάσα πιθανότητα θα διαθέτει και μια σημαντική αλλαγή για όσους παίζουν παιχνίδια.

Σύμφωνα με τον χρήστη @h0x0d, η τελευταία δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 περιέχει το αρχείο gamemode.dll κάτι που επιβεβαιώνει κάποιες πρόσφατες πληροφορίες για την ύπαρξη λειτουργίας Game Mode στο λειτουργικό. Θεωρητικά, η λειτουργία αυτή θα επιτρέπει στα Windows 10 να βελτιστοποιήσουν την απόδοση του επεξεργαστή και της GPU όταν τρέχει ένα παιχνίδι, παίρνοντας πόρους από οποιαδήποτε εφαρμογή τρέχει στο παρασκήνιο.

 

 

Η κίνηση αυτή αν τελικά επιβεβαιωθεί, θα επιτρέψει στα PC να συμπεριφέρονται περίπου ως παιχνιδοκονσόλες, ελευθερώνοντας όλους τους πόρους του μηχανήματος για την όσο το δυνατόν καλύτερη εκτέλεση ενός παιχνιδιού. Με τα Windows 10 η Microsoft έχει ενισχύσει τις προσπάθειές της σε ότι αφορά την καλύτερη υποστήριξη παιχνιδιών και τη σύγκλιση με το Xbox One, προσθέτοντας χαρακτηριστικά όπως το Play Anywhere. Όσα παιχνίδια ανήκουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, κυκλοφορούν και στις δύο πλατφόρμες, με τον ενδιαφερόμενο να μπορεί να κάνει και τις 2 εκδόσεις δικές του με μία μόνο αγορά.

 

Link.png Site: TheVerge