Σε ομιλία της Tami Reller, οικονομικού διευθυντή και προσφάτως υπευθύνου του Marketing των Windows, έγιναν γνωστά αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, με σημαντικότερο τη διάθεση 40 εκατομμυρίων αδειών Windows 8 μέσα σε 30 μόλις ημέρες.

Η προηγούμενη αναφορά για τις πωλήσεις των Windows 8 είχε γίνει στην παρουσίαση του προέδρου της Microsoft στο συνέδριο Build 2012 όταν και είχε ανακοινωθεί η διάθεση 4 εκατομμυρίων αδειών στις πρώτες 3 ημέρες κυκλοφορίας των νέων Windows.

 

Ο ρυθμός πώλησης αδειών των Windows 8 είναι σημαντικά υψηλότερος από αυτόν των Windows 7 αφού τους 2 πρώτους μήνες διάθεσης τους από το τέλος Οκτωβρίου του 2009 έως το τέλος Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, η Microsoft είχε ανακοινώσει τότε πωλήσεις 60 εκατομμυρίων αδειών.

 

Σχετικά με τις πωλήσεις υπολογιστών με Windows 8 αλλά και του Surface RT δεν δόθηκαν πληροφορίες που αφορούν το συνολικό αριθμό πωλήσεων τους αλλά υπήρξε αναφορά για το μοντέλο Surface Pro, το οποίο θα κυκλοφορήσει τελικά τον προσεχή Ιανουάριο.

 

Στην ίδια ομιλία, η Tami Reller έδωσε και άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία όπως ότι ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών στο Microsoft Store έχει διπλασιαστεί από τις 26 Οκτωβρίου όταν και πρωτοάνοιξε ενώ πολλές από τις εφαρμογές έχουν ήδη εμφανίσει κέρδη άνω των $25.000. Επίσης σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Microsoft από τα κανάλια διανομής και τη υποστήριξη πελατών, οι χρήστες «καταλαβαίνουν εύκολα και αγκαλιάζουν τα Windows 8 και Windows RT», ενώ άνω του 90% των χρηστών, χρησιμοποιούν τη charm bar από την πρώτη ημέρα και 2-3 φορές καθημερινά την αναζήτηση.

 

Link.png Site: zdnet.com