Μία από τις τεχνολογίες που έχουν δημιουργήσει αίσθηση στη φετινή Mobile World Congress είναι χωρίς αμφιβολία η τεχνολογία Super Vooc της Oppo, που υπόσχεται φόρτιση μπαταρίας σε μόλις 15 λεπτά.

Φυσικά περάσαμε από τον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας για να δούμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε λειτουργία. Σύμφωνα με την Oppo, το Super Vooc είναι σε πρωτότυπη μορφή, με την εταιρεία να ετοιμάζει να την ενσωματώσει σε μελλοντικά της smartphone ακόμα και μέσα στο χρόνο. Χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά της, η Oppo αναφέρει ότι το Super Vooc χρειάζεται και αλλαγές μέσα στο smartphone εκτός από την ειδική μπαταρία, με την ποιότητα φόρτισης να είναι ίδια με αυτή ενός συμβατικού smartphone.

 

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε ένα πρωτότυπο smartphone στο οποίο είχε τοποθετηθεί μπαταρία 2.500 mAh, με τη φόρτιση να ολοκληρώνεται όντως στο διάστημα των 15 λεπτών. Μέχρι στιγμής η Oppo έχει καταθέσει 18 πατέντες για την τεχνολογία Super Vooc και όπως ενημερωθήκαμε, δεν έχει σχέδια για να τη μοιραστεί με άλλο κατασκευαστή smartphone.

 

Ο χρόνος φόρτισης αυξάνεται όσο αυξάνεται και η χωρητικότητα της μπαταρίας, όμως οι διαφορές είναι ελάχιστες και οι χρόνοι πάντα πολύ καλύτεροι από αυτούς ενός smartphone της αγοράς όπου μια ολοκληρωμένη φόρτιση από το 0 στο 100% ξεπερνά τη 1 ώρα.

 

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt