Οι συνεχείς διαρροές του επόμενου κορυφαίου smartphone της Sony, δε μας είχαν αφήσει πολλά στη φαντασία να περιμένουμε από τη σημερινή παρουσίαση της συσκευής.

Έτσι όπως αναμενόταν, η Sony έκανε τα αποκαλυπτήρια του Xperia Z1 το οποίο φέρνει σημαντικές αλλαγές από το περσινό κορυφαίο μοντέλο το οποίο αποτέλεσε τη δυναμική επιστροφή της ιαπωνικής εταιρείας στα smartphones. Διατηρώντας αρκετά κοινά στοιχεία με τον (omnibalance) σχεδιασμό του Xperia Z όπως το γυαλί στο πίσω μέρος, το νέο μοντέλο της Sony φέρει ίδιες διαστάσεις οθόνης (5' ιντσών) με την ανάλυση να παραμένει στα 1920 x 1080. Αυτό που αλλάζει είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Sony και συγκεκριμένα την Triluminos Display η οποία έρχεται από τις τηλεοράσεις της εταιρείας με πιο ζωντανά χρώματα από τη Bravia Mobile Engine.

 

Ικανοποιητικό το βάρος στα 160 γραμμάρια ενώ είναι ελάχιστα πιο παχύ από το περσινό μοντέλο, συγκεκριμένα στα 8.5 χιλιοστά από τα 7.9. Και αυτό το μοντέλο διαθέτει την πιστοποίηση IP58 κάτι που σημαίνει ότι το Xperia Z1 διαθέτει προστασία από το νερό και από τη σκόνη, κάτι που το διαφοροποιεί σημαντικά από τα υπόλοιπα κορυφαία μοντέλα των εταιρειών.

 

 

 

Με το γνωστό soc της Qualcomm το Snapdragon 800 και τον τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2.2 GHz, το Xperia Z1 αναμένεται να διαθέτει κορυφαίες επιδόσεις από τα περισσότερα smartphones της αγοράς, σε συνδυασμό με τα 2 GB RAM που ενσωματώνει καθώς και την Adreno 330 GPU. Βλέπουμε ακόμα την παρουσία ραδιοφωνικού δέκτη, GPS, Wifι, Bluetooth 4.0 και μπαταρία με χωρητικότητα 3.000 mAh. Η χωρητικότητα του βασικού μοντέλου βρίσκεται στα 16 GB αλλά μπορεί να επεκταθεί μέσω της θύρας microSD με επιπλέον 64 GB.

 

 

 

Sony Xperia Z1 - Πρώτη επαφή

Sony Xperia Z1 - Πρώτη επαφή

Sony Xperia Z1 - Πρώτη επαφή

Sony Xperia Z1 - Πρώτη επαφή

Sony Xperia Z1 - Πρώτη επαφή

Sony Xperia Z1 - Πρώτη επαφή

Η πιο σημαντική προσθήκη στο Xperia Z1 είναι η ενσωματωμένη κάμερα στο πίσω μέρος, η οποία διαθέτει την εντυπωσιακή ανάλυση των 20.7mp (LED Flash) με πολύ ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας και διαθέτει ευρυγώνιο φακό G Lens 27 χιλιοστών με διάφραγμα F2.0, 3x zoom και αισθητήρα 1 2/3 Exmor RS για λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η Sony υποστηρίζει ότι αυτή είναι η καλύτερη κάμερα σε smartphone με επιδόσεις αντίστοιες μιας compact κάμερας, ένας σαφώς υπαινιγμός προς την αντίστοιχη δήλωση της Nokia για το Lumia 1020. Οι φήμες για δυνατότητα εγγραφής σε ανάλυση 4K ήταν τελικά λανθασμένες αφού η ανώτερη ανάλυση εγγραφής βίντεο στο Xperia Z1 είναι η Full HD (1920x1080).

 

Από πλευράς λογισμικού το Xperia Z1 τρέχει την έκδοση 4.2.2 του Android, με την αναβάθμιση σε 4.3 να μην αργεί όπως μας ενημέρωσαν στελέχη της εταιρείας. Η Sony έχει τοποθετήσει στην επιφάνεια του το δικό της γραφικό περιβάλλον προσθέτωντας αρκετές εφαρμογές με έμφαση στη λειτουργία της φωτογραφικής κάμερας.

 

Θα κυκλοφορήσει μέσα στο Σεπτέμβριο σε τρία χρώματα, άσπρο, μαύρο και μώβ με τιμή €649.