Το Nexus 5, το νέο smartphone της Google το οποίο κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές αγορές και στις Ηνωμένες Πολιτείες, έρχεται σύντομα και στη χώρα μας σύμφωνα με πληροφορίες του insomnia.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο Nexus θα κάνει την εμφάνιση του μέσα στον Ιανουάριο, αρχικά αποκλειστικά από το δίκτυο της Wind όπως είχε συμβεί άλλωστε και με το προηγούμενο smartphone της Google, το Nexus 4. Η τιμή του μοντέλου των 16 GB αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ €399 έως €469. Υπενθυμίζουμε ότι η Wind ήταν το πρώτο δίκτυο το οποίο είχε διαθέσει στην Ελληνική αγορά το Nexus 4 με τιμή €469 (16GB) το οποίο κατασκευάζεται από την LG κάτι που ισχύει και στο Nexus 5,

 

Το νέο μοντέλο της σειράς Nexus διαθέτει οθόνη 5 ιντσών, με Full HD ανάλυση η οποία προστατεύεται από Gorilla Glass 3. Το βάρος της συσκευής βρίσκεται στα 130 γραμμάρια ενώ το πάχος δε ξεπερνά τα 8.6 χιλιοστά. Σε αντίθεση με το προηγούμενο μοντέλο, υποστηρίζει σύνδεση με LTE δίκτυα ενώ οι επιδόσεις βρίσκονται σε κορυφαία επίπεδα εξαιτίας του Snapdragon 800 στο εσωτερικό με τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2.3 GHz μαζί με 2GB RAM.

 

Η κάμερα των 8mp διαθέτει σύστημα OIS (Optical Image Stabilization) ενώ η Google πριν λίγες ημέρες προχώρησε στην κυκλοφορία αναβάθμισης της νέας έκδοσης της πλατφόρμας Android KitKat 4.4, με την έκδοση 4.4.1 να φέρνει σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα της κάμερας. Μια δεύτερη κάμερα στο μπροστινό μέρος των 1.3mp προορίζεται για βιντεοκλήσεις ενώ η μπαταρία διαθέτει χωρητικότητα 2.300 mAh.