Μπορεί το Spotify να είναι η μεγαλύτερη μουσική συνδρομητική υπηρεσία, ωστόσο στη πραγματικότητα διαθέτει περισσότερους δωρεάν λογαριασμούς από συνδρομές.

Οι δωρεάν λογαριασμοί στην ουσία έχουν πρόσβαση με μία περιορισμένη έκδοση της πραγματικής εμπειρίας του Spotify, και οι χρήστες θα πρέπει να υπομείνουν συχνές διαφημίσεις – εκτός και αν ενεργοποιήσουν κάποια hacked apps που προσφέρουν την πλήρη εμπειρία με την υπηρεσία Spotify Premium χωρίς να είναι απαραίτητο να πληρώσουν. Τώρα ωστόσο που το Spotify ετοιμάζεται να εισέλθει στο χρηματιστήριο, και τα οικονομικά του βρίσκονται υπό μεγαλύτερο έλεγχο, φαίνεται πως η εταιρεία θέλει να ξεμπερδεύει με φαινόμενα πειρατείας. 

Σύμφωνα με το TorrentFreak, οι χρήστες που χρησιμοποιούν hacked εκδόσεις του app λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την εταιρεία να τους προειδοποιεί για τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους. Στα emails επισημαίνεται από το Spotify ότι έχει παρατηρηθεί στο λογαριασμό του χρήστη “ασυνήθιστη δραστηριότητα” και υπόσχεται να απενεργοποιήσει την εν λόγω μη φυσιολογική δραστηριότητα, σε κάτι που μοιάζει να είναι η πλέον ευγενώς διατυπωμένη προειδοποιητική επιστολή πειρατείας που έχουμε δει ποτέ!

"Εντοπίσαμε μη φυσιολογική δραστηριότητα στην εφαρμογή που χρησιμοποιείτε, και έτσι την απενεργοποιήσαμε", αναφέρει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρεία. "Μην ανησυχείτε - ο λογαριασμός σας στο Spotify είναι ασφαλής." Για να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στον λογαριασμό Spotify, οι χρήστες πρέπει να απεγκαταστήσουν οποιαδήποτε "μη εξουσιοδοτημένη ή τροποποιημένη έκδοση του Spotify" και να κατεβάσουν την πραγματική εφαρμογή Spotify από το Google Play Store.

BGR