Η Microsoft μας σύστησε από την πρώτη στιγμή το Xbox One X –κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της στη φετινή E3- ως “την ισχυρότερη κονσόλα που δημιουργήθηκε ποτέ” και δεν έλεγε ψέματα.

Αν και σε τέτοιες περιπτώσεις το μάρκετινγκ δουλεύει… υπερωρίες προκειμένου να βρει κάτι πιασάρικο, κάτι “εμπορικά σέξι” που να ακροβατεί μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, στην περίπτωση του νέου Xbox δεν χρειάστηκε, ομολογουμένως, ιδιαίτερη προσπάθεια. Η κονσόλα της Microsoft είναι η ισχυρότερη που έχει υπάρξει ποτέ, πάει και τελείωσε. Κατά πόσο η δήλωση αυτή όμως αρκεί για να πείσει τον τελικό καταναλωτή να επενδύσει στο Xbox One X; Δικαιολογεί τα 499€ που καλείται να πληρώσει εκείνος για την αγορά του και κατά πόσο τον εξασφαλίζει για το μέλλον;

 

Ερωτήματα που ζητούν απεγνωσμένα απαντήσεις… Πήραμε στα χέρια μας όχι ένα αλλά δύο Xbox One X –ένα που μας έστειλε για την παρουσίαση η Microsoft Hellas και ένα που φροντίσαμε να προμηθευτούμε οι ίδιοι- στα οποία δοκιμάσαμε πλήθος τίτλων της τρέχουσας αλλά και της προηγούμενης γενιάς ώστε να αξιολογήσουμε τις επιδόσεις τους. Ας αρχίσουμε όμως από τα βασικά.

 

Το πρώτο πράγμα που θα προσέξει κανείς στο Xbox One X, πριν καν ασχοληθεί με τις επιδόσεις του, είναι ο σχεδιασμός του. Αποφεύγοντας τις ακρότητες και υιοθετώντας ένα “σπαρτιάτικο” αλλά ταυτόχρονα κομψά λιτό design που παραπέμπει αρκετά σε αυτό του Xbox One S, η Microsoft μας προσφέρει μία κονσόλα εξαιρετικά μικρή σε διαστάσεις. Πραγματικά είναι απορίας άξιο πώς κατάφεραν στο Ρέντμοντ να κρατήσουν δημιουργήσουν ένα τόσο συμπαγές σύστημα που ως προς τις διαστάσεις “κερδίζει” στο νήμα ακόμα και τη “slim” έκδοση του Xbox One.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/review/_/gadgetsvarious/xbox-one-x-review-r944[/url]']Xbox One X Review