Πριν λίγα χρόνια, αν σε σχετική ερώτηση απαντούσες πως το κινητό σου είναι κατασκευής "Xiaomi", το πιθανότερο είναι να εισέπραττες βλέμμα απορίας ως πρώτη αντίδραση στην απάντηση.

Σταδιακά όμως αυτό άλλαξε και πλέον η Xiaomi είναι brand αναγνωρίσιμο από πολλούς καταναλωτές, tech enthusiasts και μη - ακόμη και σε αγορές όπως η ελληνική, στις οποίες η εταιρεία δεν έχει επίσημη παρουσία και αντιπροσώπευση.

Στον τομέα των smartphones, μετά από τα δυνατά για την εποχή τους Mi1, Mi2 και τις διάφορες υποεκδόσεις τους, η Xiaomi λάνσαρε τις σειρές Redmi και Redmi Note. Επιλέγοντας μία πιο επιθετική πολιτική τιμολόγησης, στόχευσε ξεκάθαρα τους καταναλωτές εκείνους που προτιμούν να θυσιάσουν τις κορυφαίες επιδόσεις προκειμένου να έχουν τον υψηλότερο δυνατό λόγο απόδοσης προς τιμή. Οι εν λόγω σειρές συσκευών ήταν αυτές που χάρισαν στην εταιρεία διαδοχικά ρεκόρ πωλήσεων επί σειρά ετών και μία θέση στο πάνθεον των παγκοσμίου εμβελείας κατασκευαστών smartphones.

Η συσκευή που δοκιμάζουμε σε αυτό το review είναι, όπως μαρτυρά και το όνομά της, το τέταρτο κατά σειρά μοντέλο της σειράς Redmi Note, χωρίς να λαμβάνουμε υπ' όψιν τις διάφορες υποεκδόσεις 4G/Prime/Pro/Snapdragon των εκάστοτε εκπροσώπων της σειράς. Πρόκειται για τη «μικρή έκδοση» με 2GB μνήμης RAM και 16GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Υπάρχει και μεγαλύτερη έκδοση, με μόνη διαφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά το 3GB/64GB configuration.

Link.png Site: Xiaomi Redmi Note 4 Review