Την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες, που κατήγγειλαν περιπτώσεις διαφθοράς στο Δημόσιο στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Πολίτες που προσέφυγαν στην υπηρεσία για να καταγγείλουν σχετικά περιστατικά είδαν τα προσωπικά τους στοιχεία αναρτημένα στο διαδίκτυο (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail) καθώς και το περιεχόμενο των αναφορών τους. Και αυτό έως πρόσφατα βρίσκονταν σε ανοικτή πρόσβαση περισσότερες από 5.000 αναφορές οι οποίες αφορούν για διάφορους τομείς του Δημοσίου.

Για να δει κάποιος κάθε καταγγελία, αρκούσε μόνο να πληκτρολογήσει στη μηχανή αναζήτησης τη φράση «ΣΕΕΔΔ καταγγελίες», καθώς το site του ΣΕΕΔΔ δεν προστατευόταν από κάποιο πρωτόκολλο ασφαλείας.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) κ. Δημοσθένης Κασσαβέτης αποκάλυψε πως το περιεχόμενο της βάσης δεδομένων του ΣΕΕΔΔ ήταν προσβάσιμο στους πάντες με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, και χωρίς μάλιστα να απαιτείται κωδικός πρόσβασης.

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από λίγους μήνες ο ίδιος σημείωνε την πολύτιμη συνεισφορά των πολιτών στον εντοπισμό φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς.

Μononews

  • Confused 1
  • Sad 1