Η Garmin έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν GPS watches που απευθύνονται σε φίλους συγκεκριμένων σπορ (π.χ γκολφ) αλλά με την Fenix 5 Plus-series πηγαίνει τα πράγματα σε άλλο επίπεδο.

Το χαρακτηριστικό που καθιστά τα ρολόγια της σειράς Fenix 5 Plus ξεχωριστά είναι ο νέος αισθητήρας Pulse Ox Acclimation, που μετράει τα επίπεδα κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα (παλμικό οξύμετρο) όταν πραγματοποιείτε αναρριχήσεις σε μεγάλο υψόμετρο (που είναι υποξικό). Αν το ρολόι ανιχνεύσει ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα, θα σας ειδοποιήσει.

Τα μοντέλα Plus διαθέτουν όλα όσα θα περιμένατε από ένα σύγχρονο ρολόι της Garmin, δηλαδή με δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής, με δυνατότητες ανέπαφων πληρωμών και με χάρτες ενώ στον εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και Galileo tracking πέρα από GPS. Το Fenix 5S Plus (στα αριστερά) διαθέτει οθόνη 1,2 ιντσών αλλά ταιριάζει καλύτερα σε λεπτότερους καρπούς.

Το λεπτότερο 5S Plus «κρατάει” μία εβδομάδα σε “smartwatch mode” ή τέσσερις ώρες με το GPS ενεργοποιημένο και με το music mode ενεργό. Το ελαφρώς πιο ογκώδες Fenix 5 Plus επιδεικνύει αυτονομία 10 ημερών σε “smartwatch mode” και 8 ώρες με το GPS σε λειτουργία και με το “music mode on” ενώ το μεγαλύτερο όλων Fenix 5X Plus διαθέτει μπαταρία που κρατάει για 20 ημέρες ως “smartwatch” και 13 ώρες με τα GPS και “music mode” σε λειτουργία.

Η μπαταρία επομένως μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή σας, αν και σε όλες τις περιπτώσεις θα χρειαστεί να βάλετε βαθιά το χέρι σας στην τσέπη. Το κόστος της νέας Fenix 5 Plus-series ξεκινάει από τα $699,99 και φτάνει τα $1149,99.

Engadget