Επιστήμονες πανεπιστημίου της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν ότι πιθανότατα εντόπισαν πλανήτη σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος.

 

Οι ερευνητές του πανεπιστήμιου Κόμπε της Ιαπωνίας δήλωσαν ότι με βάση θεωρητικούς υπολογισμούς και προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ο μυστηριώδης πλανήτης θα εντοπισθεί και αναγνωρισθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα.

 

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για την ύπαρξη ενός ουράνιου σώματος μάζας ίσης με το τριάντα έως εβδομήντα τοις εκατό της Γης στις παρυφές του ηλιακού συστήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου. «Εφόσον η έρευνα συνεχιστεί σε ευρεία κλίμακα, ο πλανήτης θα ανακαλυφθεί σε λιγότερο από δέκα χρόνια».

 

Η έρευνα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κόμπε, Ταντάσι Μουκάι, θα δημοσιευθεί τον Απρίλιο σε αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό. Ένα από τα ειρωνικά στοιχεία της, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, είναι ότι η ανακάλυψη συμβαίνει δύο μόλις χρόνια αφότου πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στα σχολικά βιβλία για την αφαίρεση του Πλούτωνα από το ηλιακό σύστημα.

 

Ο πλανήτης «Χ» όπως αποκαλείται προς το παρόν, θα έχει ελλειπτική ηλιακή τροχιά όπως η Γη, με ακτίνα που κυμαίνεται από 15 έως 26 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

 

Source.png Πηγή: news.kathimerini.gr