Ένα στρατιωτικό τμήμα που ο Trump θέλει να δημιουργήσει από το 2018.

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία παρουσίασε το επίσημο λογότυπο αλλά και το μότο που όπως λέει τιμά την ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας και της Διαστημικής Διοίκησης. Semper Supra που σημαίνει Πάντα Πάνω (Always Above).

Σε μια σειρά από tweets, ο νεότερος κλάδος του στρατού έκανε το ντεμπούτο του λογότυπου που απεικονίζει ένα ασημί/μαύρο σήμα δέλτα (το οποίο χρησιμοποιείται από το 1961 από το τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας) με τέσσερα εσωτερικά λοξά εμβλήματα και ένα αστέρι με 4 κορυφές. Το σύμβολο του δέλτα σημαίνει άμυνα και προστασία από όλους τους αντιπάλους και απειλές που προέρχονται από το διαστημικό πεδίο, δηλώνει η Space Force, προσθέτοντας ότι η μαύρη εσωτερική περιοχή υποδηλώνει το σκοτάδι από το βαθύ διάστημα.

space-force-logo-explain.jpg.1a5cf209024b40784483136a411dbec4.jpg

Η Space Force σε ένα tweet δήλωσε:

Κάποιοι νιώθουν φόβο αλλά προτιμούμε να είμαστε εμπνευσμένοι και να ανταποκριθούμε στην πρόκληση. Το Semper Supra, αντιπροσωπεύει τον ρόλο μας στην καθιέρωση και τη διατήρηση της ελευθερίας των ΗΠΑ στον διαστημικό τομέα.

Τα εσωτερικά μέρη στο λογότυπο αντιπροσωπεύουν την υποστήριξη του Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού και του Θαλάσσιου Σώματος στην κοινή αποστολή διαστήματος. Οι δύο κώνοι προς την κορυφή του συμβόλου αντιπροσωπεύουν τη δράση μιας εκτόξευσης πυραύλου ενώ το αστέρι στο κέντρο συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο οι βασικές αρχές της Υπηρεσίας καθοδηγούν τις αποστολές.

  • Like 2