Διακοπές με θέα τη Γη θα μπορούν να κάνουν όσοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα.

Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο, ο Σταθμός Voyager, σκοπεύει να ανοίξει τις πόρτες του το 2027. Θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 280 επισκέπτες & 112 μέλη πληρώματος, project το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την Orbital Assembly Corporation, μια κατασκευαστική εταιρία που διευθύνεται από τον John Blincow. Το Voyager θα είναι το πρώτο μεγάλο έργο της OAC και ο πρώτος εμπορικός διαστημικός σταθμός με τεχνητή βαρύτητα.

Η Orbital Assembly Corporation ιδρύθηκε με σκοπό την επιτάχυνση της δημιουργίας μιας μεγάλης και αυτοσυντηρούμενης βιομηχανίας διαστημικών κατασκευών. Ο Blincow ανέφερε:

Προσπαθούμε να κάνουμε το κοινό να συνειδητοποιήσει ότι αυτή η χρυσή εποχή του διαστημικού ταξιδιού είναι πολύ κοντά. Έρχεται. Έρχεται γρήγορα. Δεν μπορούμε να πούμε πως η SpaceX είναι συνεργάτης μας, αλλά στο μέλλον ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους.

voyager-ksenodoxeio-sto-diastima-to-2027-3.jpg.0a794f94ea8b133c83cebf04298c9c55.jpg

Η κατασκευή των εγκαταστάσεων του Voyager θα έχουν μέγεθος 50.000 τετραγωνικών μέτρων και θα ξεκινήσει το 2026, με την OAC να στοχεύει να καλωσορίσει τους πρώτους επιβάτες-επισκέπτες το 2027. Η ομάδα εξηγεί ότι το έργο είναι εφικτό καθώς ο σταθμός θα βρίσκεται σε χαμηλή τροχιά από τη Γη. Η εταιρία στοχεύει να εκμεταλλευτεί αυτή τη μείωση του κόστους εκτόξευσης και να μετατοπίσει το budget προς την αύξηση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας.

Η OAC σχεδιάζει να σερβίρει στους επισκέπτες παραδοσιακά «διαστημικά φαγητά» όπως αποξηραμένο παγωτό, ενώ στοχεύει επίσης το ξενοδοχείο να έχει χώρους αναψυχής για δραστηριότητες όπως μπάσκετ, εκμεταλλευόμενοι φυσικά την έλλειψη βαρύτητας στο διάστημα. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι τιμές των δωματίων, αλλά η ομάδα ελπίζει ότι μια μέρα θα κάνει το κόστος παρόμοιο με ένα εισιτήριο κρουαζιέρας.

voyager-ksenodoxeio-sto-diastima-to-2027-2.jpg.8e51cc060663bd22ff514a08c36444d3.jpg

Οι πρώτες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου που θα χτιστούν θα είναι η κεντρική δομή του δακτυλίου που θα περιέχει τον κόμβο σύνδεσης. Ένας εξωτερικός δακτύλιος συνδέεται με τον κεντρικό δακτύλιο μέσω ενός δικτύου ακτινών και εκεί θα υπάρχουν 24 στο σύνολο διαφορετικές κατοικίες.

  • Like 2