Η SpaceX έχασε συνολικά 40 δορυφόρους μετά από γεωμαγνητική καταιγίδα που απέτρεψε τους δορυφόρους να μπουν στην τροχιά τους

Δορυφόρος Starlink που χτυπήθηκε από γεωμαγνητική καταιγίδα καταγράφηκε καθώς έπεφτε από κάμερα στο Πουέρτο Ρίκο. Η εγγραφή έγινε στη Añasco τα ξημερώματα 7 Φεβρουαρίου, με τη κάμερα να είναι μέρος της Sociedad de Astronomia del Caribe (SAC), οργανισμός με ενδιαφέρον στην αστρονομία.

Στο βίντεο φαίνονται δύο στοιχεία με διαφορά ενός λεπτού να εισέρχονται στην ατμόσφαιρα και να κομματιάζονται. Το δεύτερο στοιχείο ήταν το πιο "θεαματικό", με υποθέσεις του Marco Langbroek από το Πανεπιστήμιο του Λέιντεν, να κάνει εικασία πως μπορεί και τα δύο αντικείμενα να ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου.

Εξαιτίας της γεωμαγνητικής καταιγίδας, η SpaceX έχασε συνολικά 40 Starlink δορυφόρους που εκτοξεύθηκαν από το Kennedy Space Center στις 3 Φεβρουαρίου. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο διάστημα προκάλεσαν την αύξηση θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας και αύξησε την ατμοσφαιρική πυκνότητα στα χαμηλά υψόμετρα, αποτρέποντας έτσι τους δορυφόρους να φτάσουν τις λειτουργικές τροχιές τους. Η εταιρεία δήλωσε πως 40 από τους 49 δορυφόρους εισχώρησαν στην ατμόσφαιρα και αποσυντέθηκαν.

Το γεγονός φυσικά δεν έμεινε ασχολίαστο, καθώς ο Eddie Irizarry της Sociedad de Astronomia del Caribe είπε πως ήταν "μια από τις πιο εντυπωσιακές θεάσεις αποσύνθεσης που παρατηρήθηκαν από το Πουέρτο Ρίκο", ενώ ο Juan Velez πρόσθεσε πως το είδε από την αρχή και ήταν εντελώς διαφορετικό από μετεωρίτες και πως δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

  • Like 4