Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις της Γκουέν Σότγουελ, προέδρου της εταιρίας

Η SpaceX άνοιξε τις προπαραγγελίες για το Starlink το Φεβρουάριο, με την προκαταβολή από τους ενδιαφερόμενους 99 δολαρίων, όμως από ό,τι φαίνεται η εταιρία δεν σχεδιάζει να προσφέρει κάποιου είδους κλιμακωτή τιμολόγηση, για όσους πελάτες ενδεχομένως ενδιαφέρονταν να έχουν περισσότερες επιλογές πακέτου.

Την Τρίτη, η Γκουέν Σότγουελ, πρόεδρος της SpaceX, στη διάρκεια ομιλίας της στο πλαίσιο διαδικτυακού φόρουμ, ανέφερε πως εκτιμά ότι "δεν πρόκειται να προσφέρουμε κλιμακωτή τιμολόγηση στους καταναλωτές" για τις υπηρεσίες δορυφορικού διαδικτύου μέσω του Starlink, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNBC. H Σότγουελ ανέφερε επίσης πως η εταιρία θα "καταβάλει προσπάθεια να διατηρήσει [την υπηρεσία] όσο το δυνατόν απλή και ξεκάθαρη, επομένως επί του παρόντος δεν υπάρχουν σχέδια για κλιμακωτά προγράμματα για τους καταναλωτές".

Η απόφαση αυτή ενδεχομένως να επιδράσει καταλυτικά σε πιθανούς συνδρομητές που ήλπιζαν για κάποιο οικονομικότερη -ή ακόμη πιο εξελιγμένη- εκδοχή της υπηρεσίας, σε σχέση με αυτή που παρέχεται για την ώρα. Η προκαταβολή ύψους 99 δολαρίων, για την οποία παρέχεται δικαίωμα υπαναχώρησης και ξεκίνησε να προσφέρεται το Φεβρουάριο δεν καλύπτει το συνολικό κόστος της υπηρεσίας.

Το πακέτο σύνδεσης με το Starlink στοιχίζει 499 δολάρια και περιλαμβάνει τροφοδοτικό, Wi-Fi router καθώς και δορυφορική κεραία με δυνατότητες τοποθέτησης σε διάφορα σημεία. Το κόστος αποστολής αναμένεται να προσθέσει τουλάχιστον 50 δολάρια σε αυτή την τιμή. Έπειτα, είναι και το κόστος της ίδιας της υπηρεσίας, το οποίο ανέρχεται στα 99 δολάρια το μήνα. Όλα αυτά τα έξοδα ενδεχομένως να καταστήσουν την υπηρεσία λιγότερο προσιτή, για παράδειγμα, σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, σε απομακρυσμένες περιοχές. Όμως, αυτοί ακριβώς οι καταναλωτές είναι που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν καλύτερα από το Starlink, σε σχέση με ένα δίκτυο 5G.

Την ίδια στιγμή, η Σότγουελ σε αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους ανέφερε πως απευθύνεται το Starlink, επισημαίνοντας ότι η εταιρία "θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει κάθε επαρχιακό νοικοκυριό στις Ηνωμένες Πολιτείες", ή αλλιώς περίπου 60 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα πάντοτε με το ρεπορτάζ του CNBC.

Εφόσον πράγματι αυτός είναι ο στόχος, τότε ίσως οι αρμόδιοι για την τιμολογιακή πολιτική του Starlink θα έπρεπε να επανεξετάσουν σοβαρά το προκαταβολικό κόστος της υπηρεσίας.

Μέσα στο έτος η Starlink αναμένεται να διαθέσει τις υπηρεσίες της και στη χώρα μας, με τις προπαρσγγελίες του εξοπλισμού να έχουν ήδη ξεκινήσει.

  • Thanks 3